Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Trandafiri din Aluat Foietaj cu Mere, o rețetă extrem de simplă, ușor de făcut, dar foarte delicioasă. Cu câteva ingrediente simple, îți poate satisface rapid pofta unui desert rapid. Pe lângă faptul că sunt foarte gustoase sunt și aspectuoase. Dar, vorba lungă sărăcia omului, așa că, să începem!

Trandafiri din Aluat Foietaj cu Mere

5 din 1 vote
Fel: Fainoase, PlacinteBucătărie Est EuropeanaDificultate Usoara
Porții (bucăți)

12

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

30

minutes
Gata în

40

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 pachet foietaj

  • 3 mere

  • 2 linguri zahăr

  • 1 linguriță scorțișoară

  • 2 linguri gem de căpșuni

Mod de preparare

  • Merele spălate se curăță de semințe și cotor. Le tăiem în fâșii subțiri, apoi le punem într-o cratiță. Peste ele adăugăm zahărul, scorțișoara și apă cât să le acopere. Le lăsăm să fiarbă două, trei clocote cât să se înmoaie, stingem focul și le lăsăm să se scurgă.
  • Foietajul dezghețat la temperatura camerei se taie fiecare foaie în șase bucăți. Avem două foi de foietaj, deci vom avea 12 bucăți. Le tăiem pe lățime. Ungem fiecare bucată cu gem, apoi punem feliile de măr și le rulăm. Se pun într-o formă de brioșe sau hârtie de brioșe.
  • Procedăm altfel și cu restul, ne vor ieși 12 bucăți. Le introducem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 25-30 de minute. Când s-au mai răcit puțin, le pudrăm cu zahăr vanilat.

Note bucatar

  • În loc de gem de căpșuni putem folosi gem de caise.
  • Încercați să le preparați, veți rămâne plăcut surprinși!
  • Poftă mare la un desert delicios și aspectuos!
  • Aștept comentariile dumneavoastră!