Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Trandafiri din Aluat Foietaj cu Mere, o rețetă extrem de simplă, ușor de făcut, dar foarte delicioasă. Cu câteva ingrediente simple, îți poate satisface rapid pofta unui desert rapid. Pe lângă faptul că sunt foarte gustoase sunt și aspectuoase. Dar, vorba lungă sărăcia omului, așa că, să începem!

Trandafiri din Aluat Foietaj cu Mere

5.0 from 1 vote
Course: Fainoase, PlacinteCuisine: Est EuropeanaDifficulty: Usoara
Porții (bucăți)

12

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

1

hour 
Calorii / 100 g

248

cal
Gata în

1

hour 

10

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 pachet de foietaj

  • 3 mere (preferabil roșii)

  • 3 linguri zahăr

  • zeama de la o lămâie

  • 1-2 lingurițe scorțișoară

  • gem de căpșuni

Mod de preparare

  • Începem prin a curăța merele de coajă și sâmburi. Apoi le tăiem feliuțe subțiri, de grosime 5 mm.1 - Trandafiri din Aluat Foietaj cu Mere
  • Le punem într-un bol și adăugăm zahărul, zeama de lămâie, scorțișoara și puțină apă, apoi amestecăm delicat. Le băgăm la cuptorul cu microunde pentru 4-5 minute, în funcție de cuptorul fiecăruia, ideea este ca feliuțele de măr să se înmoaie. După acest timp, le scoatem și le lăsăm la scurs pe o farfurie cu hârtie absorbantă.2 - Trandafiri din Aluat Foietaj cu Mere
  • Trecem la pregătirea trandafirașilor! Ungem o tavă de brioșe cu unt. Apoi, pe masa de lucru presărăm făină, iar deasupra punem foietajul nostru. Folosind un sucitor, îl mai întindem puțin. Tăiem foaia de foietaj, în 6 fâșii, pe lat. Ungem fâșia tăiată cu gem, iar pe una din laturi punem feliile de măr, dintr-un capăt în altul. După, folosim latura opusă să îi creăm o bază, apoi rulăm aluatul, astfel dându-i forma de trandafir! Îl punem în tava de brioșe și îi pregătim la fel și pe ceilalți!3 - Trandafiri din Aluat Foietaj cu Mere
  • Când sunt toți gata, îi punem la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade. La final, îi pudrăm cu zahăr vanilat și rețeta noastră de Trandafiri din Aluat Foietaj cu Mere este gata!4 - Trandafiri din Aluat Foietaj cu Mere

Video Rețetă

Note bucătar

  • Eu am folosit gemul de căpșuni, dar în combinație cu mărul merge foarte bine și gemul de caise.
  • Așteptăm cu drag comentariile dumneavoastră!
  • Poftă mare la un desert delicios și aspectuos!
- Reclamă -
Articolul precedentTort Mozaic
Articolul următorTartă cu Cartofi și Cârnați la Cuptor
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.