Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Tort Mozaic, un tort mai deosebit, în două culori, care mie personal mi-a plăcut mult. Gustul este divin și aspectul diferit de cel clasic rotund. Pare greu de realizat, dar nu este, trebuie doar să vă înarmați cu răbdare. Așteptarea merită, vă asigur!

Tort Mozaic

4.5 from 2 votes
Course: Desert, DulciuriCuisine: FrantuzeascaDifficulty: Ridicata
Porții

15

porții
Timp pregătire

40

minutes
Timp preparare

40

minutes
Timp la frigider

6

ore
Gata în

7

hours 

20

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • Blat
  • 8 ouă

  • 300 g zahăr

  • 250 g făină

  • 2 linguri cacao

  • 1 lingură unt și 1 lingură făină pentru tapetarea tăvilor

  • Cremă
  • 3 ouă

  • 8 linguri zahăr

  • 4 linguri făină

  • 800 g lapte

  • 2 linguri cacao

  • 1 pachet de unt

  • 1 esență de rom

  • Decor
  • 100 g vișine din compot, vișinată, proaspete sau din congelator

Mod de preparare

  • Batem albușurile spumă, apoi adăugăm treptat zahărul, continuând să batem până când se întărește bezeaua. Încorporăm gălbenușurile, apoi făina, amestecând ușor de jos în sus. Împărțim compoziția în 2 și o parte o colorăm cu cacao. Turnăm cele două compoziții în tăvi identice de cozonac, în prealabil unse și tapetate. Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 25-30 de minute. Se lasă să se răcească, apoi tăiem în felii groase de 1-1,5 centimetri.
  • Și acum trecem la pregătirea cremei! Batem ouăle cu zahărul, presărăm făina, omogenizăm, apoi turnăm câte puțin lapte rece. Fierbem crema la foc mic, amestecând continuu până se îngroașă. În untul moale frecat spumă, încorporăm crema răcită și esența de rom.
  • Pentru a asambla tortul, îl așezăm direct pe platou și păstrăm cremă pentru decor. Ungem feliile cu cremă și le lipim între ele, alternând culorile. Îmbrăcăm tortul cu cremă, îl decorăm cu vișine și îl punem pentru 6 ore sau peste noapte în frigider. Îl porționăm tăind feliile oblic.

Note bucătar

  • Poftă mare la un tort deosebit și delicios!
- Reclamă -
Articolul precedentCovrigi
Articolul următorTrandafiri din Aluat Foietaj cu Mere
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.