Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Piure de Cartofi Pufos, o rețetă foarte cunoscută, delicioasă și pregătită frecvent de marea majoritate dintre noi! Merge de minune tot timpul anului, alături de friptura preferată, de un ostropel delicios sau simplu. Rețeta mea de astăzi este cea țărănească, așa cum o pregăteau mamele și bunicile noastre odată. Desigur, fiecare gospodină are propria rețetă și propriile ingrediente pentru piure, timpurile noastre moderne au modificat un pic rețeta. Mulți preferă peste piure puțin parmezan sau cașcaval ras, alții de exemplu fierb cartofii în lapte și unt, iar odată fierți îi zdrobesc în lichidul delicios format. Dar oricum ar fi ei pregătiți, aș spune că piure-ul este mâncat cu mare plăcere de la cei mai mici dintre noi, până la cei mai mari!

Piure de Cartofi Pufos

5.0 from 1 vote
Course: Rețete cu legume, Rețete fără carneCuisine: FranțuzeascăDifficulty: Ușoară
Porții

4

porții
Timp pregătire

5

minutes
Timp preparare

35

minutes
Calorii / 100 g

74

kcal
Gata în

40

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 kg cartofi

  • 100 ml lapte

  • 100 g unt

  • pătrunjel mărunțit

  • sare

Mod de preparare

  • Curățăm cartofii de coajă, apoi îi punem într-un castron cu apă. Facem acest lucru până terminăm de curățat toți cartofii. După, îi spălăm bine și îi tăiem în bucăți potrivite. Punem cartofii tăiați bucăți într-o oală cu apă pe foc. Adăugăm o lingură de sare și îi lăsăm la fiert. Când cartofii încep să fiarbă, înlăturăm spuma cu ajutorul unei spumiere. Cartofii noștri sunt gata!1 - Piure de Cartofi Pufos
  • Scoatem cartofii într-un castron și adăugăm două cubulețe de unt. Începem să îi fărâmăm cu zdrobitor de cartofi. După, adăugăm laptele puțin câte puțin și continuăm zdrobirea. Condimentăm cu sare și după gustul fiecăruia mai adăugăm lapte și unt, acestea vor face piure-ul pufos și cremos! La nevoie mai adăugăm puțină sare și amestecăm totul bine. La final, pentru ca piure-ul să iasă extra pufos, folosim un tel pară și rețeta noastră de Piure de Cartofi Pufos este gata!2 - Piure de Cartofi Pufos

Video Rețetă

Note bucătar

  • Cartofii se fierb la foc mediu, pentru 20-25 de minute.
  • Atenție, la fiert punem apă peste cartofi, doar cât să-i acopere!
  • Nu vă uitați că este multă sare la fiert, cartofii își vor trage exact câte sare au nevoie!
  • Ne dăm seama că, cartofii sunt fierți atunci când intră furculița ușor în ei.
  • Poftă mare la un piure de cartofi delicios!
- Reclamă -
Articolul precedentPrăjitură cu Mere Felii și Nuci
Articolul următorAluat pentru Plăcintă
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.