Timp de pregatire: 10 min
Timp de preparare: 30 min
Gata in: 40 min

Bună ziua dragii mei! Ostropelul cu carne de pui este un fel de mâncare pe care îl mâncam foarte des în copilăria mea acasă cât și la grădiniță. Este o mâncare delicioasa, ușor de făcut și nu necesita mult efort și timp pierdut în bucătărie. Si cu astea, sa incepem!

Ingrediente

  • 8 copanele de pui
  • 2 linguri bulion
  • 1 cana si jumatate suc de rosii
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov
  • 2 foi de dafin
  • 1 varf cutin de cimbru
  • 3 linguri ulei
  • 1 legatura patrunjel verde tocat
  • 1 pahar de vin alb sec (100g)
  • 6-7 catei de usturoi taiati feliute
  • sare, piper

Mod de preparare

1Carnea de pui se curata și se trece prin flacara aragazului, dacă mai are câte un fulg și se spala bine. Se încinge o tigaie cu 3 linguri de ulei și se pune carnea la prăjit la foc mare. Carnea se condimentează în timp ce se prajeste cu sare, piper sau boia. Carnea trebuie să fie aurie și rumena.

2Se spala și se curata verdețurile. Se toacă mărunt și se pune peste puiul prăjit. Se călește totul la foc mic, apoi se stinge cu un pahar de vin alb sec. Se mai lasă la fiert 2-3 minute.

3Se adaugă sucul de roșii, bulionul și 200 ml de apă fierbinte. Se lasă la fiert 30 de minute la foc mic acoperit. Dacă sosul este acrișor din cauza roșiilor sau vinului adăugați un vârf de cuțit de zahar. Se presară cu verdeață tocata. Si gata! Merge de minune cu un piure de cartofi sau și mai bine cu mămăliguță calda. Să aveți pofta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here