Bună ziua dragii mei! Rețeta de Ostropel de Pui este un fel de mâncare pe care îl mâncam foarte des în copilăria mea acasă cât și la grădiniță. Este o mâncare delicioasă, ușor de făcut și nu necesită mult efort și timp pierdut în bucătărie.

Ostropel de Pui

5 din 1 vote
Fel: Pui, Retete cu carneBucătărie RomaneascaDificultate Usoara
Porții

4

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

30

minutes
Gata în

40

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 8 copănele de pui

  • 2 linguri bulion

  • 1 cană și jumătate suc de roșii

  • 1 ceapă mică

  • 1 morcov

  • 2 foi de dafin

  • 1 vârf de cuțit cimbru

  • 3 linguri ulei

  • 1 legătură pătrunjel verde tocat

  • 1 pahar vin alb sec (100 g)

  • 6-7 căței de usturoi tăiați feliuțe

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Carnea de pui se curăță și se trece prin flacăra aragazului, dacă mai are câte un fulg, apoi se spală bine. Se încinge o tigaie cu 3 linguri de ulei și se pune carnea la prăjit la foc mare. Se condimentează în timp ce se prăjește cu sare, piper sau boia. Carnea trebuie să fie aurie și rumenă.
  • Se spală și se curăță verdețurile. Se toacă mărunt și se pune peste puiul prăjit. Se călește totul la foc mic, apoi se stinge cu un pahar de vin alb sec. Se mai lasă la fiert 2-3 minute.
  • Se adaugă sucul de roșii, bulionul și 200 ml de apă fierbinte. Se lasă la fiert 30 de minute la foc mic acoperit. Dacă sosul este acrișor din cauza roșiilor sau vinului adăugați un vârf de cuțit de zahar. Se presară cu verdeață tocată, și este gata!

Note bucatar

  • Merge de minune cu un piure de cartofi sau și mai bine cu mămăliguță caldă.
  • Să aveți poftă!