Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Ostropel de Pui, un fel de mâncare pe care îl mâncam foarte des în copilăria mea acasă cât și la grădiniță. Este o mâncare delicioasă, ușor de făcut și nu necesită mult efort și timp pierdut în bucătărie. Menționez faptul că este o mâncare tradițională românească, care se prepară cu carne de pui și un sos de roșii aromat.

În copilărie, bunicii mei o serveau alături de o felie de mămăliguță caldă, iar la grădiniță o mâncam destul de des alături de un piure de cartofi delicios. Potrivit pentru orice vârstă, eu îl gătesc destul de des familiei mele, mai ales că se pregătește ușor și este foarte bun. În rețeta de astăzi am pus tot felul de condimente, cimbru, foi de dafin, pătrunjel verde tocat, usturoi întreg, dar și tăiat, feliuțe subțiri. Asta pentru că îmi place cât mai aromat și condimentat. Dumneavoastră puteți să adăugați în ostropel ceea ce vă place, dar neapărat să folosiți sucul de roșii. Dă un gust tare bun ostropelului dumneavoastră!

Ostropel de Pui

5 from 2 votes
Course: Pui, Retete cu carneCuisine: RomaneascaDifficulty: Usoara
Porții

4

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

30

minutes
Calorii / 100 g

105

cal
Gata în

40

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 7 copănele de pui

  • 3 linguri ulei

  • 1 ceapă

  • 1 morcov

  • 1 legătură pătrunjel verde tocat

  • 2 linguri bulion

  • 2 foi de dafin

  • 7 buc căței de usturoi

  • 1 linguriță cimbru

  • 100 ml vin alb

  • 400 ml suc de roșii sau 1 cană și jumătate

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Eu am folosit morcov Baby, copii vor fi foarte încântați când îi vor găsi în mâncare! Tăiem ceapa mărunt. Într-o tigaie mai adâncă punem uleiul. Adăugăm copănelele de pui și le prăjim la foc mare. Punem sare și piper și apoi punem un capac. Le pregătim doar cât să le dăm culoarea aceea frumoasă de prăjit! Nu uităm să le verificăm și când s-au făcut pe o parte, să le întoarcem!1 - Ostropel de Pui
  • Când pulpele sunt gata, adăugăm ceapa tăiată și morcovul. După câteva minute, cu ajutorul unei linguri de lemn, le mai amestecăm. Adăugăm vinul și după, punem bulionul, sosul de roșii și apă, cantitatea de apă exact cât să acopere carnea! Adăugăm și cățeii de usturoi și acoperim tigaia cu un capac, în total pentru 30 de minute.2 - Ostropel de Pui
  • Ar trebui să lăsăm să fiarbă total pentru jumătate de oră, dar eu vă sfătui totuși să verificați pulpele, nu trebuie lăsat până se sfărâmă! Cam după 15 minute, adăugăm foile de dafin și usturoiul tocat mărunt. După 5 minute punem și cimbrul, iar după alte 5 minute adăugăm și pătrunjelul, desigur nu uităm să amestecăm! La final, punem sare și piper după gust, îi mai dăm câteva clocote și rețeta noastră de Ostropel de Pui este gata!3 - Ostropel de Pui

Video Reteta

Note bucatar

  • Merge de minune cu un piure de cartofi sau și mai bine cu mămăliguță caldă.
  • Dacă sosul vi se pare prea gros, mai puneți puțină apă!
  • Poftă mare la un ostropel delicios!
- Reclamă -
Articolul precedentMici de Casă (Mititei)
Articolul următorCornulețe cu Untură și Rahat
blank
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.