Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Mămăligă Țărănească, una din rețetele noastre tradiționale, specifice bucătăriei românești. În familia mea se consumă destul de des, mai ales că mălaiul este un aliment hrănitor, ușor de digerat si ce e mai important, nu îngrașă. Rețeta pe care o voi prezenta astăzi este cea clasică, cea mai simplă, cu apă și sare, însă țin să adaug că ea se poate găti în mai multe variante, de exemplu se poate fierbe în lapte, apoi să adăugăm unt. Se servește imediat deoarece este cremoasă. Putem face de asemeni o budincă de mămăligă în cuptor numita “Taci și Înghite!” pe care am să v-o împărtășesc cu dumneavoastră altădată.

Mămăligă Țărănească

5 from 1 vote
Course: Aperitive, Retete rapideCuisine: RomâneascăDifficulty: Ușoară
Porții

8

porții
Timp pregătire

5

minutes
Timp preparare

15

minutes
Calorii / 100 g

70

kcal
Gata în

20

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 250 g mălai

  • sare

  • 1 l apă

Mod de preparare

  • Punem apa într-un tuci de fontă. Dăm drumul la foc, adăugăm 1 linguriță de sare și lăsăm până fierbe apa. Când apa fierbe, adăugăm mălaiul puțin câte puțin și cu ajutorul unui tel, amestecăm continuu timp de 10 minute.1 - Mămăligă Țărănească
  • După ce s-a întărit cam de consistența de care doriți dumneavoastră, luăm o lingură de lemn pe care o înmuiem în apă și cu ajutorul ei adunăm mămăliga de pe pereți și o formăm. Când am terminat, o mai lăsăm să se coacă timp de 3 minute. La final o răsturnăm pe o farfurie plată mai mare și rețeta noastră de Mămăligă Țărănească este gata!2 - Mămăligă Țărănească

Video Reteta

Note bucatar

  • Mămăliga se coace 3 minute pentru că altfel nu cade din ceaun.
  • Tuciul de fontă este perfect pentru a face mămăligă, deoarece aceasta nu se lipește de el și îi dă un gust autentic țărănesc.
  • Dacă vrem ca apa să fiarbă mai repede, punem un capac deasupra.
  • Mie îmi place mămăliga mai groasă, așa că eu întotdeauna păstrez puțin mălai și îl adaug când aceasta este aproape făcută.
  • Poftă mare la o mămăligă țărănească delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentFriptură cu Carne de Porc la Tigaie
Articolul următorPrăjitură Albă ca Zăpada
blank
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.