- Reclamă -
Home Rețete cu carne Porc Friptură cu Carne de Porc la Tigaie

Friptură cu Carne de Porc la Tigaie

20825

Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Friptură cu Carne de Porc la Tigaie, o rețetă simplă, ușor de făcut, dar foarte generoasă în rezultate. Din punctul meu de vedere este una dintre cele mai apreciate și iubite fripturi din bucătăria românească. Desigur, fiecare gospodină are rețeta sa influențată mai mult sau mai puțin și de zona din care provine. In Ardeal, de exemplu, se folosește mult boiaua de ardei, iar Moldova este celebră cu tochitura sa moldovenească care se prepară cu bulion sau fără. Însă oricum am prepara-o, aceasta este un deliciu culinar, extraordinar de moale și aromată.

Friptură cu Carne de Porc la Tigaie

5.0 from 2 votes
Course: Porc, Retete cu carneCuisine: RomâneascăDifficulty: Ușoară
Porții

5

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

45

minutes
Calorii / 100 g

161

cal
Gata în

55

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1.5 kg carne de porc

  • 5 linguri ulei

  • 200 ml vin alb

  • 1 linguriță rozmarin

  • 1 linguriță cimbru

  • 8 buc căței usturoi

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Ca și carne de porc se folosește mușchi sau pulpă. O tăiem bucăți potrivite și o punem într-un bol mai mare. Condimentăm cu sare, piper, cimbru și rozmarin și amestecăm bine. Apoi o lăsăm 30 de minute, carnea trebuie să își ia toate aromele din condimente!1 - Friptură cu Carne de Porc la Tigaie
  • Adăugăm uleiul în tigaie. Când s-a încins bine, punem carnea la prăjit. Peste, punem un capac și o lăsăm la foc mare, aproximativ 5 minute. După acest timp, când s-a rumenit pe o parte, o întoarcem cu ajutorul unei linguri de lemn și o mai lăsăm până prinde o culoare frumoasă, de carne rumenită. Adăugăm usturoiul întreg și vinul îndoit cu puțină apă, așa friptura va ieși fragedă! Punem capacul peste tigaie și se lasă la înăbușit 40-50 de minute. Din când în când se ridica capacul și se verifică dacă mai este lichid în tigaie. Dacă acesta a scăzut, se mai completează cu puțină apă. Se pune din nou capacul și se lasă la înăbușit. O lăsăm până e fiartă bine și furculița intră ușor în carne, întorcând-o din când în când pentru a nu se prăji prea tare și rețeta noastră de Friptură cu Carne de Porc la Tigaie este gata!2 - Friptură cu Carne de Porc la Tigaie

Video Rețetă

Note bucătar

  • Eu de regulă folosesc pulpă, pentru că are și puțină grăsime și carnea va ieși mai gustoasă!
  • Secretul unei fripturi de porc suculente este ca lichidul din tigaie să nu se evapore cu totul.
  • Merge aproape cu orice, iarna castraveciori, gogoșari, varză murată, iar vara cu salate. De asemeni se poate servi cu cartofi prăjiți, piure de cartofi alături de o mămăliguță caldă și un pahar de vin roșu.
  • Poftă mare la o friptură de porc delicioasă!
- Reclamă -