Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre hamsia prăjită, una din retetele mele preferate. Hamsia este un pește marin albăstrui, bogat în vitamina D, B13 și prețiosul Omega 3, iar faptul că vine consumat cu tot cu oase aduce corpului un aport important de calciu. Se poate prepara în multe variante, la cuptor sau marinat însă eu vă voi prezenta rețeta clasica asemănătoare sa zicem cu cea a snitelelor.
Ingrediente
- 1 kg hamsie proaspătă
- 5 linguri faina alba de grâu
- 5 linguri pesmet
- 3 oua
- sare
- piper
- ulei ptr prăjit
Mod de preparare
1Înarmați cu răbdare începem sa curatam pestele îndepărtând capul, intestinele și șira spinării. Se spala bine în mai multe ape și se pune la scurs într-o strecurătoare.
2Într-o farfurie plata punem faina și ii infarinam unul câte unul. Batem ouăle cu sare și piper și ii tăvălim bine prin compoziția cu ou. Se scot și se trec prin pesmet, apoi se pun la prăjit într-o tigaie în uleiul încins pana capătă o culoare aurie.
3Se scot cu grijă pe o farfurie pe care am pus hârtie absorbanta (pentru a mai trage surplusul de ulei). Se repeta operația pana terminam peștii.
4Se așează pe un platou și se servesc cu zeama de lămâie și mămăliga calda. Cine dorește îi poate servi și cu un mujdei de usturoi ușor. Sunt delicioși!