Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Aperitive din Crenvurști în Aluat Foietaj, o rețetă mai puțin cunoscută, dar care spun eu, este o rețetă a timpurilor noastre moderne. Aceste aperitive pot fi o cină rapidă sau o idee bună atunci când aveți musafiri neașteptați și trebuie să pregătiți ceva repede. Ori pur și simplu nu aveți chef să pregătiți o mâncare complicată, vă vor salva de fiecare dată! Pe internet puteți găsi și modul de preparare al aluatului foietaj, pentru pasionații înrăiți ai bucătăriei, dar mă întreb, cine mai stă să îl prepare când se găsește gata făcut în supermarket-uri?

Aperitive din Crenvurști în Aluat Foietaj

5.0 from 1 vote
Course: Aperitive, Rețete rapideCuisine: FranțuzeascăDifficulty: Ușoară
Porții

7

porții
Timp pregătire

5

minutes
Timp preparare

35

minutes
Calorii / 100 g

215

kcal
Gata în

40

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • crenvurști

  • 1 ou

  • susan

  • mac

  • 1 foaie aluat foietaj

Mod de preparare

  • Batem oul bine cu o furculiță. Folosim oul bătut pentru a unge aluatul de foietaj, dar atenție, ungem doar partea care urmează să o pregătim! Apoi, punem doi crenvurști pe mijlocul părții unse și rulăm aluatul pentru a-l închide. Lăsăm un pic de margine și apăsăm cu mâna ca să creăm o bordură. Folosindu-ne de un cuțit de pizza, tăiem aluatul la marginea bordurii. După, îl separăm de restul aluatului și îl ungem cu ou. Punem mac deasupra, eu m-am hotărât să fac două rulouri cu mac și unul cu susan. Tăiem crenvurștii cu un cuțit, de dimensiune 2 cm, dar îi lăsăm totuși legați. Tăiem foaia de copt să rămână doar pentru bucata noastră și îl punem în tava de copt.1 - Aperitive din Crenvurști în Aluat Foietaj
  • Pregătim și restul de aperitive în același mod. Acum, pe al doilea rulou, punem susan. Când sunt gata, le punem și pe acestea în tava de copt. Le băgăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15 minute și rețeta noastră de Aperitive din Crenvurști în Aluat Foietaj este gata!2 - Aperitive din Crenvurști în Aluat Foietaj

Video Rețetă

Note bucătar

  • Dacă nu vă place macul sau susanul puteți să nu le puneți.
  • Se lasă la răcit, apoi se desfac și se pun pe platoul de servire.
  • Poftă mare la aperitive cu crenvurști delicioase!
- Reclamă -
Articolul precedentVarză Călită cu Jumări
Articolul următorHamsie Prajita
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.