Timp de preparare: 30 min
Timp de coacere: 20 min
Gata in: 50 min

Buna ziua dragii mei! Astazi vom vorbi despre o reteta mai putin cunoscuta, as spune eu o reteta a timpurilor noastre moderne. Mai jos am lasat si modul de preparare al aluatului foietaj pentru pasionatii inraiti ai bucatariei. Totusi ma intreb, cine mai sta sa il prepare cand se gaseste gata facut in supermarket-uri? Eu l-am incercat si este chiar foarte bun! Deci avem nevoie de:

Ingrediente pentru aluat foietaj

  • 500 g unt
  • 500 g faina
  • 1 pahar cu apa
  • 1 praf de sare

Ingrediente umplutura

  • 5-6 crenwusti
  • 200 g cascaval
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

1Aluatul se pregateste la rece. Faina trebuie sa fie de buna calitate, untul proaspat, iar apa calduta si in ea sa se dizolve sarea. Se pune faina intr-un vas sau pe blatul de lucru, se face o adancitura in mijloc si se toarna cate putina apa, amestecand cu o furculita pana se incorporeaza faina cu apa. Apoi se framanta cu mana pana se obtine un aluat mai moale si bine framantat. Se da forma rotunda, ca de minge si se lasa 15 minute sa se odihneasca acoperita cu un servet curat.

2Se presara putina faina pe blatul de lucru, se pune aluatul si se intinde o foaie de 1,5 mm grosime. In mijlocul foii se pune untul, peste unt se strang marginile foii in forma de plic si se da la rece pentru 15 minute. Se pune aluatul din nou pe blatul de lucru, presarat cu putina faina. Pe aluatul impaturit se pune sucitorul in mijlocul lui si se intinde apasand peste foaie.

3Ii dam o forma dreptunghiulara, avand grija sa fie la fel de groasa peste tot. Se impatureste in trei parti egale, astfel ca partea din stanga sa se suprapuna peste doua treimi din suprafata foii, iar partea din dreapta sa se suprapuna peste partea din stanga si se da din nou la rece. Aceasta operatie de intins cu sucitorul si impaturire se repeta de trei, patru ori cu pauza de racire si de fiecare data se impatureste invers.

4Se intinde foaia de circa 3 mm grosime, se taie in dreptunghiuri mai lungi, punem cascavalul dat prin razatoare apoi crenwust-ul, se ruleaza si se inchid bine. Se ung cu un ou batut, iar eu deasupra am presarat un pic de mac. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc usor. Pofta buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here