Timp de preparare: 30 min
Timp pe gratar: 15 min
Gata in: 45 min

Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre mici de casă sau mititei. Rețeta pe care o citești astăzi este autentică, veche as spune eu, pentru ca am preluat-o de la niște bătrâne întâlnite într-o excursie pe care am făcut-o în munții Apuseni. Primele informații a acestui preparat datează din 1865-1866, in București, pe strada Covaci, la un restaurant cu firma numit La Iordachi, unde se mâncau fripturi delicioase și cârnați, în special cârnați mici fără piele și care se frigeau pe grătar. Toți clienții cereau cârnăciori mititei adică mici și de atunci le-a rămas numele. Rețeta s-a răspândit în toată tara, a trecut și granița și se bucură de un renume excelent. Asa ca, sa incepem:

Ingrediente

  • 500 g carne tocata (mix vita, porc, oaie)
  • 200 ml zeama oase de vita sau apa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 jumatate lingurita de bicarbonat
  • cimbru
  • ienibahar
  • boia
  • rozmarin
  • sare, piper

Mod de preparare

1Recomand, dacă aveți timp, sa cumpărați carne pe care să o tocați dumneavoastră. Se șterge și se taie bucatele carnea apoi se dă prin mașina de tocat de doua ori. Se lasa apoi carnea la rece pentru 6, 7 ore.

2Se amesteca foarte bine cu sare, piper, cimbru, ienibahar, boia și rozmarin. Cantitatea o stabilești după propriul gust. La final adaugam și bicarbonatul.

3Se gustă ca să potrivești cum trebuie aromele. Forma lor o obținem prin introducerea compoziției în mașină de tocat la care atasam dispozitivul de cârnați. Când carnea iese prin pâlnie se lasă în lungime de 7-8cm și se taie în bucăți. Dacă nu ai timp de toate astea îi putem modela cu mâinile ude cu apă.

4Cel mai important! Nu trebuie să îi pui imediat pe grătar! Formează micii și lasă-i în frigider între 4 și 24 de ore, asta ca să se pătrundă bine condimentele. Pentru a avea crusta rumena și interior suculent, trebuie puși în tigaia sau grătarul bine încins. Se prăjesc întâi câte 2 minute pe fiecare parte, apoi cel multe 10 minute, nu mai mult. Pofta buna vă doresc! Eu deja am mâncat vreo trei în timp ce vă scriu, ispita e prea mare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here