Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre Mici de Casă (Mititei). Rețeta pe care o citești astăzi este autentică, veche aș spune eu, pentru că am preluat-o de la niște bătrâne întâlnite într-o excursie pe care am făcut-o în munții Apuseni. Primele informații a acestui preparat datează din anii 1865-1866, în București, pe strada Covaci, la un restaurant cu firmă numit La Iordachi, unde se mâncau fripturi delicioase și cârnați, în special cârnați mici fără piele și care se frigeau pe grătar. Toți clienții cereau cârnăciori mititei adică mici și de atunci le-a rămas și numele. Rețeta s-a răspândit în toată țara, a trecut și granița și se bucură de un renume excelent.

Mici de Casă (Mititei)

5.0 from 1 vote
Course: Oaie si miel, Porc, Retete cu carne, VitaCuisine: RomaneascaDifficulty: Usoara
Porții

5

porții
Timp pregătire

30

minutes
Timp preparare

15

minutes
Timp la frigider

12

ore
Gata în

45

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 500 g carne tocată (mix vită, porc, oaie)

  • 200 ml zeamă oase de vită sau apă

  • 3 căței de usturoi

  • 1/2 linguriță bicarbonat

  • cimbru

  • ienibahar

  • boia

  • rozmarin

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Recomand, dacă aveți timp, să cumpărați carne pe care să o tocați dumneavoastră. Se șterge și se taie bucățele carnea apoi se dă prin mașina de tocat de două ori. Se lasă apoi carnea la rece pentru 6, 7 ore.
  • Se amestecă foarte bine cu sare, piper, cimbru, ienibahar, boia și rozmarin. Cantitatea o stabilești după propriul gust. La final adăugăm și bicarbonatul.
  • Se gustă ca să potrivești cum trebuie aromele. Forma lor o obținem prin introducerea compoziției în mașina de tocat la care atașăm dispozitivul de cârnați. Când carnea iese prin pâlnie se lasă în lungime de 7-8 cm și se taie în bucăți. Dacă nu ai timp de toate astea îi putem modela cu mâinile ude cu apă.
  • Cel mai important! Nu trebuie să îi pui imediat pe grătar! Formează micii și lasă-i în frigider între 4 și 24 de ore, asta ca să se pătrundă bine condimentele. Se prăjesc întâi câte 2 minute pe fiecare parte, apoi cel mult 10 minute, nu mai mult.

Note bucătar

  • Pentru a avea crusta rumenă și interior suculent, micii trebuie puși în tigaia sau grătarul bine încins.
  • Poftă bună vă doresc! Eu deja am mâncat vreo trei în timp ce vă scriu, ispita e prea mare!
- Reclamă -
Articolul precedentMarmelada de Gutui si Mere
Articolul următorOstropel de Pui
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.