Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Cornulețe Fragede cu Untură și Rahat, o rețetă foarte veche, preluată de la bunica mea! Îmi amintesc cu drag cum le făcea în fiecare an de Crăciun și Revelion și erau atât de fragede încât se topeau în gură. Acum, le fac și eu după aceeași rețetă și familia mea le mănâncă cu plăcere pentru că nimic nu se compară cu dulciurile făcute în casă! Așa cum zic mereu, aromele copilăriei și prăjiturile tradiționale vor rămâne mereu în sufletele noastre indiferent unde ne va purta viața! Iar eu personal le voi pregăti mereu cu drag în memoria familiei mele și le voi lăsa mai departe moștenire celor ce vor sa le învețe.

Cornulețe Fragede cu Untură și Rahat

4.5 from 2 votes
Course: Aluaturi dulci, Desert, Dulciuri, FăinoaseCuisine: RomâneascăDifficulty: Medie
Porții

25

porții
Timp pregătire

15

minutes
Timp preparare

2

hours 

5

minutes
Calorii / 100 g

432

cal
Gata în

2

hours 

20

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 500 g făină

  • 300 g rahat

  • coajă rasă de lămâie

  • 100 g smântână

  • 80 g zahăr pudră

  • 100 g untură

  • 1 ou

  • sare

  • 1 esență de vanilie

  • 1 pliculeț amoniu pentru prăjituri

Mod de preparare

  • Începem prin a pune untura într-un bol mai mare. Adăugăm zahărul pudră și amestecăm până se încorporează. Apoi punem smântâna și o încorporăm și pe aceasta. Continuăm cu coaja de lămâie rasă și oul, amestecând din nou până ce totul se leagă. Când am terminat adăugăm sare și 1 linguriță de esență de vanilie, facem acest lucru pentru a obține un aluat delicios! Într-un pahar dizolvăm amoniul cu puțin oțet. Amestecăm cu o linguriță și îl turnăm peste compoziția noastră având grijă să-l încorporăm.1 - Cornulețe Fragede cu Untură și Rahat
  • Cernem făina și o punem în compoziția noastră. Este timpul să frământăm cu mâna așa că dăm masa de lucru cu puțină făină. Punem aluatul pe masă și începem să îl lucrăm, având grijă să punem peste el făină, ori de câte ori este nevoie. Când am terminat îl acoperim cu o folie de plastic și îl băgăm la frigider pentru 30 de minute.2 - Cornulețe Fragede cu Untură și Rahat
  • Cât timp aluatul stă la frigider, pregătim rahatul pentru cornulețe și anume îl tăiem cu un cuțit în bucăți mici, dreptunghiulare. Timpul a trecut așa că scoatem aluatul de la frigider și îl punem pe masa de lucru. Îl formăm ca pe sul și apoi îl tăiem în 2 bucăți. Dăm o bucată deoparte și pe cealaltă o pregătim cu mâna până devine rotundă. Apoi, cu un sucitor, o întindem până ajunge de grosime 5 mm. Tăiem în jurul ei, după luăm farfuria și îndepărtăm restul de aluat. Împărțim aluatul în 12 triunghiuri, iar sfatul meu este până să îl tăiați, să îi faceți niște semne pentru a-l împărți cât se poate de egal. Așezăm rahatul tăiat mai devreme la baza fiecărui triunghi. Apoi le rulăm unul câte unul, sub formă de cornuleț și le punem în tavă pe care am tapetat-o cu hârtie de copt. Repetăm același procedeu și cu cealaltă bucată de aluat, până am pregătit toate cornulețele. Le băgăm în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute la 180 de grade. Când sunt gata le scoatem din cuptor, le trecem prin zahăr pudră și rețeta noastră de Cornulețe Fragede cu Untură și Rahat este gata!3 - Cornulețe Fragede cu Untură și Rahat

Video Rețetă

Note bucătar

  • Pentru reușita unui aluat perfect, avem grijă să punem făina treptat, amestecând cu o spatulă de plastic până încorporăm totul.
  • Pentru a ne ieși cornulețele perfecte, ne vom ajuta de o farfurie.
  • Punem în aluat și coajă de lămâie dată pe răzătoarea mică, va da un gust delicat și proaspăt acoperind gustul unturii.
  • În loc de rahat puteți pune gem de prune, nutella sau finetti, nucă măcinată sau ce vă place dumneavoastră.
  • Poftă mare la cornulețe cu untură și rahat delicioase!
- Reclamă -
Articolul precedentOstropel de Pui
Articolul următorFriptura de Pui la Cuptor
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.