Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre o rețetă foarte veche, preluată de la bunica mea, Cornulețe cu Untură și Rahat! Îmi amintesc că le făcea în fiecare an de Crăciun și Revelion și erau atât de fragede că se topeau în gură. Familia mea le mănâncă cu plăcere pentru că nimic nu se compara cu dulciurile făcute în casă.

Cornulețe cu Untură și Rahat

5 din 1 vote
Fel: Aluaturi dulci, Desert, Dulciuri, FainoaseBucătărie RomaneascaDificultate Medie
Porții

25

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

50

minutes
Gata în

1

hour 

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 500 g untură

  • 1 ou

  • 250 ml borș (1 cană)

  • 1 kg faină

  • 1 praf de sare

  • 1 cub drojdie (25 g)

  • coajă de la o lămâie

  • vanilie

  • rahat

  • zahăr pudră pentru final

Mod de preparare

  • Se dizolva drojdia în puțin borș călduț. Cernem făină, se face o adâncitură în mijloc, în care se adaugă oul, untura amestecata cu borș, drojdia dizolvata în borș, sarea, aromele și se frământă pana se obține un aluat omogen. Nu este nevoie de multă frământare, deoarece este un aluat pe baza de grăsime și se înmoaie.
  • Întindem o foaie de cca 3 mm grosime și cu ajutorul unei rozete de tăiat prăjituri tăiem aluatul în pătrate sau triunghiuri, cum vă vine mai ușor. Punem într-un capăt o bucata de rahat tăiat în prealabil, rulam și așezăm într-o tava tapetata cu hârtie de copt.
  • Dăm la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute. Acum depinde de cuptorul fiecăruia, ideal este un foc lent, deoarece dacă e la maxim se pârlesc repede deasupra și rămân crude în interior. Abia scoase din cuptor încă fierbinți se tăvălesc prin zahăr pudră, dacă se răcesc nu se mai prinde zahărul.
  • Aromele copilăriei, prăjiturile tradiționale vor rămâne mereu în sufletele noastre indiferent unde ne va purta viata. Eu personal le voi găti mereu cu drag în memoria familiei mele și le voi lăsa mai departe moștenire celor ce vor sa le învețe. Vă doresc poftă bună!

Note bucatar

  • Cu cât pui mai multa untura cu atât sunt mai fragede, deci untura să fie mai multă decât borșul.
  • Pune în aluat și coaja de lămâie sau portocala dată pe răzătoarea mica, va da un gust delicat și proaspăt acoperind gustul unturii.
  • În loc de rahat puteți pune orice gem de prune, nutella, nuci sau ceea ce vă place dumneavoastră.