Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre friptura de carne de pui, rumena și suculenta, aromată cu usturoi, salvia și rozmarin. Este ușor de făcut și extrem de gustoasă. Eu personal o gătesc foarte des, întrucât este și foarte ușoară. Friptura bună este cea fragedă și zemoasa pe care eu o fac în general din bucăți mari de carne, deoarece osul da și el o savoare aparte fripturii. Acestea fiind zise, sa incepem:
Ingrediente
- 1 kg carne de pui
- 4-5 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 1 cana de apa (250 ml)
- 1 pahar vin alb sec
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita cimbru
- 1 crenguta rozmarin
- 3-4 frunzulite de salvia
- piper negru proaspat macinat
Mod de preparare
1Carnea de pui se curata de eventualele pene și tuleie și se spala. Se tamponează bine cu hârtie absorbanta. Așezăm carnea în tavă, punem sare, cimbru și piperul proaspăt măcinat.
2Adăugăm uleiul și amestecăm totul foarte bine. Punem usturoiul, crenguța de rozmarin și frunzulițele de salvia pe carne. Se pune apa, având grija sa fie acoperită până la jumătate. Se acoperă cu o folie de aluminiu sau un capac, dupa cum doriți.
3Se dă la cuptorul încins la 180 de grade. După 40-50 de minute se îndepărtează capacul sau folia de aluminiu, se întoarce carnea și se stropește cu vin. O punem din nou la cuptor încă 15-20 de minute fără staniol sau capac. După ce s-a rumenit frumos, se scoate din cuptor și se servește cu garnitura preferată.
4Câteva idei sote de mazăre, salată mixta de sezon, dar cel mai bun o mămăliguță caldă si neaparat mujdei de usturoi! Pofta buna la o friptura fragedă și suculenta de pui!