Astăzi vorbim despre Cartofi cu Chiftele și Sos Bechamel la Cuptor, o mâncare mai puțin cunoscută, dar foarte aromată și delicioasă. Dacă doriți să vă impresionați familia cu altceva decât rețetele obișnuite, asta ar fi o idee foarte bună. Cere un timp pentru prepararea ei, dar rezultatul va fi pe măsura muncii, ceva rafinat, aromat și fin.

Cartofi cu Chiftele și Sos Bechamel la Cuptor

5.0 from 1 vote
Course: Porc, Retete cu carne, VitaCuisine: RomaneascaDifficulty: Medie
Porții

10

porții
Timp pregătire

30

minutes
Timp preparare

30

minutes
Gata în

1

hour 

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • Compoziție
  • 1 kg cartofi

  • 500 g carne tocată de porc

  • 500 g carne tocată de vită

  • 1 ou

  • 1 legătură verdeață

  • 100 g cașcaval ras

  • 50 g usturoi

  • cimbru

  • sare

  • piper

  • Sos Bechamel
  • 70 g unt

  • 4 linguri făină

  • 5 pahare lapte

  • 1 foaie dafin

  • nucșoară

  • cimbru

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Se aleg cartofi sănătoși, nu prea mari, se spală și se pun la fiert într-o oală cu un praf de sare pentru aproximativ 20 de minute.  Se scot din apa în care au fiert și se lasă să ajungă la temperatura camerei, apoi se înlătură coaja și se taie felii potrivit de groase.
  • Amestecăm carnea cu usturoiul spălat, curățat și mărunțit în mojar, sau mai simplu, putem folosi usturoi granulat pe care îl găsim în comerț. Adaugăm oul bătut spumă, verdeața spălată și tocată mărunt și cimbru. Potrivim gustul de sare, punem și piperul și amestecăm componentele până ce devine o pastă omogenă. Din pasta obținută se modelează chifteluțele care trebuie sa fie de mărimea unui ou.
  • Pentru sosul bechamel se topește untul, se pune făina, după care amestecăm bine, adăugăm laptele și punem pe aragaz la foc mic să fiarbă, având grijă să amestecam încontinuu. Punem sarea, piperul, foaia de dafin și nucșoara măcinată și ținem pe foc până ia consistența unei smântâni groase.
  • Într-un vas de yena sau oricare altă tavă pe care o aveți la îndemână, după ce o ungeți cu unt și așezăm feliile de cartofi. Peste așezăm chifteluțele una lângă alta și între ele punem câte o felie de cartof. Turnăm sosul bechamel peste toată compoziția de cartofi și chifteluțe, iar deasupra se presară cașcavalul ras. Se pune la cuptor la 200 de grade pentru 30 de minute sau până vedem că se rumenește frumos și prinde o culoare aurie.

Note bucătar

  • Dacă compoziția vi se pare prea moale, adăugăm puțin pesmet.
  • Este delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentPilaf cu Carne la Cuptor
Articolul următorAmandine
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.