Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre o rețetă gustoasă și ușor de făcut și anume Pilaf cu Carne la Cuptor. Menționez faptul că se poate prepara cu orice tip de carne, porc, pulpe de pui, curcan sau găină. Eu astăzi am folosit carne felii de vițel, deoarece le-am găsit foarte fragede.

Pilaf cu Carne la Cuptor

4.0 from 2 votes
Course: Retete cu carne, VitaCuisine: TurceascaDifficulty: Usoara
Porții

10

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

1

hour 
Gata în

1

hour 

10

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 2, 3 felii de carne de vițel sau de care doriți

  • 1 cană orez

  • 2 și 1/2 căni de apă

  • 3 linguri ulei de măsline

  • 1 morcov

  • 1 ceapă

  • 1 legătură pătrunjel

  • 2 roșii

  • 1 pahar vin alb sec

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Carnea spălată și tăiată în felii se condimentează cu sare, piper, oregano, apoi se prăjește pe ambele părți în ulei de măsline până ce se rumenește frumos. Se scoate din tigaie și se dă deoparte.
  • În uleiul rămas se pune orezul se călește și el puțin, apoi adăugăm apa din rețetă. Se pun și legumele, spălate și curățate, carnea deasupra apoi se pune capacul.
  • Tava se introduce în cuptorul încins la 160-170 de grade pentru 1 oră. Cu 10 minute înainte se înlătură capacul și se aruncă peste orez un pahar de vin alb sec. Se adaugă sare și piper, după gustul fiecăruia.

Note bucătar

  • Pilaful nu trebuie ținut mai mult de 1 oră în cuptor.
  • Se servește cald alături de murături și un pahar de vin bun.
  • Poftă bună la un pilaf delicios!
- Reclamă -
Articolul precedentCartofi Țărănești la Cuptor
Articolul următorCartofi cu Chiftele și Sos Bechamel la Cuptor
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.