Bună ziua dragii mei! Astăzi vă propun rețeta de cartofi la cuptor, o rețetă foarte populară, pregătită de mai toate gospodinele. Practic este o garnitura simplă ce merge la orice mâncare. Sunt ușor de făcut și rezultatul, crocanți la exterior și pufoși în interior. Sunt delicioși alături de friptura de porc, de pui, dar merg la fel de bine și cu pește sau pur și simplu cu ce doriți dumneavoastră. Noi am ales o friptura de Piept de Pui cu Ardei la Cuptor! Imaginația gospodinelor noastre este fantastică!

Cartofi la Cuptor

5 from 1 vote
Fel: Aperitive, Retete rapideBucătărie MondialaDificultate Usoara
Porții

10

porții
Timp pregătire

10

minute
Timp preparare

30

minute
Gata în

40

minute

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi

  • 3 linguri ulei de măsline

  • 1 linguriță rozmarin

  • 1 linguriță cimbru

  • 1/2 pahar de vin alb

  • usturoi

  • sare

Mod de preparare

  • Începem cu curățarea și tăierea cartofilor în două sau în patru, cum doriți dumneavoastră de mari. Într-un bol amestecam ierburile aromatice, sarea și usturoiul.
  • Așezăm cartofii într-o tava și ii stropim cu ulei de măsline. Presărăm mix-ul de condimente și adaugăm vinul, îndoit cu putina apa, apoi mai amestecam încă o dată cartofii ca să își ia toate aromele.
  • Punem tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20-30 de minute, depinde cât sunt de mari cartofii. Se țin până se înmoaie și se rumenesc frumos. Se servesc imediat alături de friptura preferată și un pahar de vin.

Note bucatar

  • Poftă mare la cartofi delicioși!