Bună ziua dragii mei! Astăzi vă propun rețeta de cartofi la cuptor, o rețetă foarte populară, pregătită de mai toate gospodinele. Practic este o garnitura simplă ce merge la orice mâncare. Sunt ușor de făcut și rezultatul, crocanți la exterior și pufoși în interior. Sunt delicioși alături de friptura de porc, de pui, dar merg la fel de bine și cu pește sau pur și simplu cu ce doriți dumneavoastră. Noi am ales o friptura de Piept de Pui cu Ardei la Cuptor! Imaginația gospodinelor noastre este fantastică!

Cartofi la Cuptor

5 din 1 vote
Fel: Aperitive, Retete rapideBucătărie MondialaDificultate Usoara
Porții

10

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

30

minutes
Gata în

40

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi

  • 3 linguri ulei de măsline

  • 1 linguriță cimbru

  • 1 linguriță rozmarin

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Începem cu curățarea și tăierea cartofilor în două sau în patru, cum doriți dumneavoastră de mari. Într-un bol amestecam ierburile aromatice, sarea și usturoiul.
  • Așezăm cartofii într-o tava și ii stropim cu ulei de măsline. Presărăm mix-ul de condimente, apoi mai amestecam încă o dată cartofii ca să își ia toate aromele.
  • Punem tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20-30 de minute, depinde cât sunt de mari cartofii. Se țin până se înmoaie și se rumenesc frumos. Se servesc imediat alături de friptura preferată și un pahar de vin.

Note bucatar

  • Poftă mare la cartofi delicioși!
- Reclama -
Articolul precedentTartă cu Cremă de Vanilie și Fructe
Articolul următorPiept de Pui cu Ardei la Cuptor
blank
O bucătăreasă aflată la început de drum, dar învăț repede! Sper ca împreună să împărtășim cât mai multe rețete gustoase și să ajungem să ne experimentăm împreună! Vă mulțumesc tuturor celor care citesc, apreciază sau și mai mult chiar și gătesc aceste rețete ale mele, sunteți cei mai tari!