Bună ziua dragii mei! Astăzi vă propun rețeta de Cartofi Țărănești la Cuptor, o rețetă foarte populară, pregătită de mai toate gospodinele. Rețeta de Cartofi Țărănești la Cuptor este o garnitura simplă ce merge la orice mâncare. Sunt ușor de făcut și rezultatul, crocanți la exterior și pufoși în interior! Sunt delicioși alături de friptura de porc, de pui, de curcan, dar merg la fel de bine și cu pește sau cu ce altceva doriți dumneavoastră!

Cartofi Țărănești la Cuptor

5.0 from 1 vote
Course: Rețete rapide, Aperitive, Rețete fără carne, Rețete cu legumeCuisine: MondialăDifficulty: Ușoară
Porții

5

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

40

minutes
Calorii / 100 g

93

cal
Gata în

50

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 kg cartofi

  • rozmarin

  • cimbru

  • 7 căței de usturoi

  • ierburi italiene

  • ulei de măsline

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Începem prin a tăia cartofii în bucăți potrivite. După, îi punem într-un bol plin cu apă. Repetăm procesul până am tăiat toți cartofii. Pregătim un șervet curat, iar peste el așezăm câteva foi de hârtie absorbantă. Punem cartofii pe hârtia absorbantă și folosindu-ne de aceasta îi ștergem bine de apă. Când am terminat îi punem înapoi într-un bol uscat.1 - Cartofi Țărănești la Cuptor
  • Condimentăm cartofii cu sare, piper, cimbru, rozmarin și ierburi italiene. Amestecăm totul cu o lingură și nu uităm de uleiul de măsline, punem ulei de măsline din belșug! În tava unde vom face cartofii punem hârtie de copt și usturoi, pe care îl tăiem în bucățele mici. Adăugăm puțin ulei de măsline, apoi punem cartofii noștri în tavă. Peste cartofi turnăm și o ceașcă de apă, cam 50 de ml! Punem tava în cuptorul preîncălzit pentru 20-30 de minute la 180 de grade. Când vedem că încep să se rumenească îi întoarcem și pe partea cealaltă. La final, îi scoatem pe masă pe un fund curat și rețeta noastră de Cartofi Țărănești la Cuptor este gata!2 - Cartofi Țărănești la Cuptor

Video Rețetă

Note bucătar

  • Usturoiul l-am pus pe fundul tăvii pentru că altfel se arde. Eu pun usturoi pentru că acesta le dă un gust deosebit cartofilor!
  • Poftă mare la Cartofi Țărănești la Cuptor delicioși!
- Reclamă -
Articolul precedentTartă cu Cremă de Vanilie și Fructe
Articolul următorPilaf cu Carne la Cuptor
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.