Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre tartă cu cremă de vanilie și fructe, o rețetă simplă de făcut și tare delicioasă! Modelul de ornare l-am văzut pe internet și mi-a plăcut atât de mult că am decis să o fac și eu cu fructe. Menționez că se poate orna după imaginația fiecăruia, folosind orice fel de fructe, portocale, kiwi, banane, căpșuni, ceea ce vă place.

Tartă cu Cremă de Vanilie și Fructe

5 from 3 votes
Fel: Desert, Retete cu fructeBucătărie FrantuzeascaDificultate Usoara
Porții

20

porții
Timp pregatire

30

minute
Timp preparare

40

minute
Gata în

1

ora 

10

minute

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • Tarta
  • 2 oua

  • 100 ml ulei sau 100 g unt

  • 100 g zahar

  • 1 praf de sare

  • 1 plic praf de copt

  • 300 g faina

  • Crema de vanilie
  • 4 oua

  • 8 linguri zahar (160 g)

  • 8 linguri faina (140 g)

  • 1 l lapte

  • 1 esență vanilie

  • coaja de lămâie

  • Decor fructe
  • kiwi

  • banane

  • căpșuni

  • portocale

Mod de preparare

  • Începem cu pregătirea aluatului pentru tartă. Se bat ouăle cu zaharul pana compoziția devine cremoasa și zaharul este topit. Adăugăm uleiul sau untul topit și apoi faina puțin câte puțin și un vârf de cuțit de sare. Obținem un aluat potrivit de tare, neted și nelipicios. Se lasă să se odihnească 30 de minute.
  • Și acum pregătim crema! Începem punând laptele într-o cratiță. Adăugăm coaja de lămâie și îl aducem în punctul de fierbere. Într-un bol încăpător unim ouăle cu zaharul și faina. Cu ajutorul unui tel, cel în forma de pară, amestecăm bine ingredientele pana obținem o compoziție fără cocoloașe. Când laptele începe sa fiarbă, stingem focul, înlăturam coaja de lămâie și punem laptele puțin câte puțin în compoziția de ouă amestecând delicat cu telul. Punem din nou pe foc, amestecam continuu și o lăsăm pana devine o crema frumoasa, bine închegată. Punem și esența și crema este gata.
  • Aluatul se întinde cu mâinile într-o forma rotunda tapetata cu hârtie de copt. Facem un rulou de coca și îl punem în margine lipit de pereții vasului de copt. Înțepam aluatul cu furculița. Eu astăzi nu am făcut ruloul din margine și când am tăiat tarta crema s-a împrăștiat peste tot, deci este bine să îl facem!
  • Crema de vanilie se întinde uniform și deasupra punem fructele tăiate. Se coace în cuptorul încins la 180 de grade aproximativ 30-40 de minute. Se lasă să se răcească și apoi se servește.

Note bucatar

  • Este absolut delicioasă. Poftă bună!