Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Faguri Pufoși cu Cremă de Cacao, o prăjitură pe care am preluat-o de la mătușa soțului meu, care din păcate nu mai este printre noi. Vă spun cu toată sinceritatea că m-am îndrăgostit iremediabil de această rețetă încă de la prima înghițitură și de aceea o fac destul de des, mai ales că este preferata soțului meu. Se fac bine și cu aparatul de waffe, dar eu am găsit în piață forma aceea de fontă de altădată și am cumpărat-o. Ies niște faguri grozavi!

Faguri Pufoși cu Cremă de Cacao

5.0 from 3 votes
Course: Desert, DulciuriCuisine: BelgianaDifficulty: Medie
Porții

20

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

30

minutes
Calorii / 100 g

433

cal
Gata în

40

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • Aluat
  • 6 ouă

  • 12 linguri ulei

  • 12 linguri zahăr

  • 12 linguri lapte

  • 24 linguri făină

  • un praf de sare

  • 1 esență de vanilie

  • 1 pliculeț praf de copt

  • Cremă
  • 1/2 litru lapte

  • 4 linguri făină

  • 4 linguri zahăr

  • 2 linguri cacao

  • 100 g unt

  • 1 esență de rom

Mod de preparare

  • Într-un bol punem cele 6 ouă. Adăugăm puțină sare și cu ajutorul unui tel, amestecăm. Apoi, punem zahărul, puțin câte puțin și continuăm amestecarea până ce acesta se încorporează. După, adăugăm laptele, uleiul și continuăm să amestecăm încă 3 minute. Când am terminat, punem esența de vanilie și praful de copt. La final, adăugăm făina treptat și amestecăm până ce aluatul se îngroașă.1 - Faguri Pufoși cu Cremă de Cacao
  • Sunt două variante de a face biluțele de aluat pentru faguri. Prima, punem tot aluatul pe masă și le pregătim cu ajutorul mâinilor. A doua variantă, putem tăia aluatul în fâșii lungi, iar apoi cu ajutorul unei raclete de plastic, îl putem împărți. Dumneavoastră puteți alege cum vă vine mai ușor. Pregătim toate biluțele, până terminăm aluatul.2 - Faguri Pufoși cu Cremă de Cacao
  • Ungem forma de faguri cu ulei, pe ambele părți. Apoi, o punem pe foc și o lăsăm să se încingă bine. Când este gata, adăugăm două biluțe de aluat, o închidem și cu ajutorul unui mâner de cuțit presăm bine, să stea închisă. Le lăsăm să se coacă cam 1, 2 minute, pe fiecare parte, fagurii trebuie să aibă o culoare frumoasă, aurie. Repetăm până terminăm de copt toți fagurii.3 - Faguri Pufoși cu Cremă de Cacao
  • Într-o oală punem făina, zahărul și cacaoa. Amestecăm, iar apoi adăugăm laptele rece, puțin câte puțin. Când toate s-au încorporat, punem oala pe foc și continuăm amestecarea până ce crema se îngroașă. După, punem esența de rom și mai amestecăm încă 1 minut. La final, adăugăm untul, îl încorporăm și crema noastră este gata!4 - Faguri Pufoși cu Cremă de Cacao
  • Din 6 ouă, aceasta este cantitatea care ne va ieși. Puteți să faceți și din 3 ouă, dar când îi uniți unul cu altul, o să iasă mai puțini! Dimensiunea lor poate să difere, ideea e să găsim câte doi, să putem face pereche! Pregătim un platou și așezăm la îndemână fagurii și crema. În primul rând, amestecăm puțin crema, pentru că stând, aceasta face o pojghiță deasupra. Alegem fagurii, așa cum v-am zis, doi câte doi și îi facem pereche. După, cu ajutorul unei lingurițe, ungem unul pe o parte și îl unim cu perechea lui. Continuăm să umplem fagurii până îi terminăm pe toți și rețeta noastră de Faguri Pufoși cu Cremă de Cacao este gata!5 - Faguri Pufoși cu Cremă de Cacao

Video Rețetă

Note bucătar

  • Când pregătim crema, punem laptele puțin câte puțin, să nu facă cocoloașe.
  • Punem crema fierbinte între făgurei, deoarece ea fiind fierbinte, va intra mai ușor în aluat și aceștia vor deveni moi.
  • Nu puneți prea multă cremă, pentru că atunci când unim fagurii îi vom presa ușor și crema va da pe afară!
  • Poftă mare la făgurei delicioși!


- Reclamă -
Articolul precedentNuci Umplute cu Cremă de Cacao
Articolul următorTort Fluture
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.