Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Friptură de Pui la Tigaie cu Bere, o rețetă inedită, ușor de pregătit, dar foarte gustoasă! În ultima perioadă mulți dintre voi mi-ați cerut rețete cu timpi scurți de preparare, dar care să fie în același timp delicioase, așa a apărut rețeta de azi! Poate că alții vor fi neîncrezători văzând această combinație, dar credeți-mă că nu o să le vină să creadă cât de bine se îmbină puiul cu berea. Cine urmărește rețetele mele de ceva timp a observat că eu la friptură folosesc mereu vin alb sec, dar astăzi vă provoc cu un gust special, puțin mai diferit!

Friptură de Pui la Tigaie cu Bere

5.0 from 1 vote
Course: Pui, Rețete cu carneCuisine: GermanăDifficulty: Ușoară
Porții

5

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

1

hour 

20

minutes
Calorii / 100 g

211

kcal
Gata în

1

hour 

30

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 kg pulpe de pui

  • 200 g făină

  • 100 ml ulei de măsline

  • 1 ceapă

  • 330 ml bere

  • 2 crenguțe rozmarin

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Începem prin a porționa carnea în bucăți potrivite. Punem făina într-un bol mai mare. Înfarinăm carnea pe toate părțile, apoi o așezăm pe o farfurie curată. Turnăm uleiul într-o tigaie pe aragaz. Dăm drumul la foc și punem carnea la prăjit. O lăsăm până se rumenește, la foc mare.1 - Friptură de Pui la Tigaie cu Bere
  • Când carnea s-a făcut pe o parte, o întoarcem și o lăsăm să se facă și pe partea cealaltă. Condimentăm cu sare, piper și nu uităm de cele 2 crenguțe de rozmarin, pentru aromă. Punem și ceapa pe care am tăiat-o în prealabil Julienne și desigur secretul acestei rețete, berea. După ce am pus berea, dăm focul la mic și o lăsăm 40-45 de minute, cu capac. La final, ne dăm seama că friptura s-a făcut atunci când sosul unde a fiert devine mai gros și rețeta noastră de Friptură de Pui la Tigaie cu Bere este gata!2 - Friptură de Pui la Tigaie cu Bere

Video Rețetă

Note bucătar

  • Carnea se taie la tendon, astfel încât din pulpa întreagă să obținem atât spata cât și ciocănelele.
  • Puiul se pune la prăjit prima dată întotdeauna cu pielea în jos, pentru că așa grăsimea din piele va ieși și va da o culoare frumoasă fripturii.
  • În timp ce fierbe în bere, friptura mai trebuie controlată și dacă berea se evaporă prea repede, mai punem puțină apă.
  • Poftă mare la o friptură de pui mai deosebită delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentSalată de Paste cu Roșii Cherry și Cașcaval
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.