Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Friptură de Curcan la Tigaie, una din fripturile mele preferate, o rețetă rapidă și foarte delicioasă! Carnea de curcan, pe lângă faptul că este gustoasă, este și o carne ușoară, adică corpul nostru o digeră mai ușor. Se poate pregăti într-o multitudine de moduri, de exemplu la cuptor, ca și ciorbă sau ca o tocăniță. Nu mai spun că din celebrul piept de curcan se pot prepara multe rețete super delicioase! Așa că vă invit să urmăriți rețeta de astăzi, cea mai simplă dintre toate! Poate fi servită la prânz sau la cină, alături de un pahar de vin alb demisec, ce vă promit că se va împleti de minune cu friptura!

Friptură de Curcan la Tigaie

5.0 from 1 vote
Course: Pui, Rețete cu carneCuisine: AmericanăDifficulty: Ușoară
Porții

5

porții
Timp pregătire

20

minutes
Timp preparare

1

hour 

20

minutes
Calorii / 100 g

205

kcal
Gata în

1

hour 

40

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 kg carne de curcan

  • 100 ml vin

  • 100 ml ulei de măsline

  • 7 căței de usturoi

  • 2 crenguțe rozmarin

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Punem uleiul într-o tigaie pe aragaz. Adăugăm carnea pe care o condimentăm cu sare și piper. Când am terminat punem crenguțele de rozmarin, bineînțeles se poate pune și rozmarin uscat. Nu uităm de usturoi, dar înainte de a-l adăuga îl vom înțepa cu un cuțit, așa vor ieși mai bine aromele din el. Dăm drumul la foc mare, punem un capac și o lăsăm la prăjit. Când este făcută pe o parte, luăm capacul și verificăm carnea. S-a rumenit frumos, așa că o întoarcem, punem iar capacul și o lăsăm să se facă și pe partea cealaltă.1 - Friptură de Curcan la Tigaie
  • Ca și mai devreme carnea trebuie verificată, așa că luăm capacul și ne uităm. Se pare că mai trebuie să stea, deci o mai lăsăm puțin. Carnea începe să se facă, ne putem da seama după culoarea frumoasă aurie! Avem grijă să o întoarcem pentru a se prăji uniform, apoi adăugăm cam 100 ml de apă, dăm focul la mic, punem capacul și o mai lăsăm pentru 30 de minute. Când este aproape gata, o verificăm cu o furculiță și când apa s-a evaporat este timpul să punem vinul. La final oprim focul și rețeta noastră de Friptură de Curcan la Tigaie este gata!2 - Friptură de Curcan la Tigaie

Video Rețetă

Note bucătar

  • Puteți pune ce condimente vă plac, noi astăzi am ales să o condimentăm clasic, doar cu sare și piper.
  • Carnea este făcută atunci când furculița intră ușor în ea.
  • Poftă mare la o friptură de curcan delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentFriptură din Mușchi de Porc la Cuptor
Articolul următorDrob din Pipote și Ficăței de Pui
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.