- Reclamă -
Home Rețete cu carne Friptură din Mușchi de Porc la Cuptor

Friptură din Mușchi de Porc la Cuptor

108

Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Friptură din Mușchi de Porc la Cuptor, o rețetă extrem de gustoasă și sățioasă! Poate fi servită oricând la prânz sau la cină și chiar merge foarte bine la mesele de sărbători, tăiată felii evident! Pare complicat de preparat, dar vă asigur că nu este, trebuie doar să urmați câțiva pași simpli. Cum mi-a venit această idee? Ei bine, am zis să încerc și alte metode de a prepara un mușchi de porc în afară de cele clasice, așa că am tot testat și într-un final am reușit să dezvolt această rețetă pe care mărturisesc, a fost imediat acceptată de membrii familiei, iar acum a devenit o rețetă cerută de fiecare dată când pregătesc carne de porc!

Friptură din Mușchi de Porc la Cuptor

5.0 from 1 vote
Course: Porc, Rețete cu carneCuisine: FrancezăDifficulty: Ușoară
Porții

4

porții
Timp pregătire

15

minutes
Timp preparare

2

hours 

25

minutes
Calorii / 100 g

249

kcal
Gata în

2

hours 

40

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 kg mușchi de porc

  • 100 ml ulei de măsline

  • 100 ml vin alb

  • 6 căței de usturoi

  • 2 frunze de dafin

  • 2 crenguțe rozmarin

  • sare

  • piper

  • 1 plic condimente pentru carne de porc

Mod de preparare

  • Punem mușchiul de porc într-un vas de yena și îl condimentăm bine pe toate părțile, cu condimentele speciale pentru carnea de porc. După, facem același lucru și cu sarea și piperul, pe care avem grijă să le distribuim uniform pe toată suprafața cărnii. Turnăm uleiul de măsline într-o tigaie pe foc. Adăugăm crenguțele de rozmarin, foile de dafin, câțiva căței de usturoi și la final bucata de mușchi condimentată. Dăm drumul la foc, punem un capac și o lăsăm la prăjit până prinde o culoare frumoasă, aurie.1 - Friptură din Mușchi de Porc la Cuptor
  • Carnea trebuie prăjită pe toate părțile așa că o întoarcem, punem iar capacul și o mai lăsăm la prăjit. Când este aproape gata adăugăm vinul, acesta trebuie să se evapore! Carnea este prăjită așa că o punem în vasul de yena unde am condimentat-o și peste ea turnăm uleiul din tigaie. În același vas, punem restul de căței de usturoi și cam 200 ml de apă și o băgăm în cuptorul preîncălzit pentru 90 de minute la 180 de grade. și rețeta noastră de Friptură din Mușchi de Porc la Cuptor este gata!2 - Friptură din Mușchi de Porc la Cuptor

Video Rețetă

Note bucătar

  • Pentru a obține o friptură fragedă, eu pun mereu un pahar cu vin!
  • Dacă nu doriți să folosiți condimente speciale pentru carnea de porc, o puteți face simplu cu sare și piper și prăjită bine pe toate părțile, iese la fel de bună!
  • Poftă mare la o friptură din mușchi de porc delicioasă!
- Reclamă -