Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Costiță de Porc la Cuptor, o rețetă extrem de gustoasă și îndrăgită de cei mai mulți dintre noi! Se prepară ușor și cu ingrediente puține, mai simplu zis carnea de costiță o condimentăm cu ce dorim noi și o punem la cuptor! De menționat faptul că, carnea de porc are gustul său aparte, unul delicios și nu are nevoie de prea multe condimente. Chiar și cu sare, piper și cimbru, așa cum o pregăteau odată mamele și bunicile noastre, este foarte gustoasă! Această friptură are locul ei bine definit la mesele importante din an, mai ales în sărbătorile de iarnă, Crăciun și Revelion. Adaug că se poate pregăti simplu, așa cum am ales să o fac eu azi, dar se poate combina și cu felii de ceafă sau mușchi, chiar și cu cârnați. Dar oricum a-ți pregăti-o este grozav de delicioasă și vă garantez eu că vă va ieși foarte gustoasă!

Costiță de Porc la Cuptor

5.0 from 1 vote
Course: Porc, Rețete cu carneCuisine: EuropeanăDifficulty: Ușoară
Porții

4

porții
Timp pregătire

20

minutes
Timp preparare

1

hour 

30

minutes
Calorii / 100 g

333

kcal
Gata în

1

hour 

50

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 2 kg costiță de porc

  • 100 ml vin alb

  • boia de ardei

  • 50 ml ulei

  • 12 căței de usturoi

  • 1 pliculeț condimente pentru coaste

Mod de preparare

  • Punem condimentul pentru coaste în castronelul cu ulei și le amestecăm. Când am terminat adăugăm boiaua de ardei și continuăm amestecarea. După pisăm usturoiul și îl adăugăm și pe acesta în compoziția noastră de marinadă. Într-o tavă de cuptor turnăm puțin ulei și peste punem bucățile de costiță. Începem să le ungem pe o parte cu marinada pregătită mai devreme, apoi le întoarcem și le ungem bine și pe partea cealaltă.1 - Costiță de Porc la Cuptor
  • Pregătim o hârtie de copt pe care o udăm cu apă și cu care acoperim carnea. Peste ea punem o foaie de aluminiu, eu am tăiat-o în două bucăți pentru că mi se pare că e mai ușor de așezat așa. Băgăm tava în cuptorul preîncălzit pentru 1 oră la 180 grade. Când timpul a trecut o scoatem, înlăturăm foaia de aluminiu și hârtia de copt, adăugăm vinul și o băgăm iar în cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade. Carnea este bine făcută pe o parte așa că o scoatem iar, o întoarcem, o lăsăm să se facă și pe partea cealaltă tot 30 de minute, la aceeași temperatură și rețeta noastră de Costiță de Porc la Cuptor este gata!2 - Costiță de Porc la Cuptor

Video Rețetă

Note bucătar

  • Poftă mare la o costiță de porc delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentPrăjitură Negresă cu Cremă de Nucă de Cocos
Articolul următorFriptură din Mușchi de Porc la Cuptor
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.