Bună ziua dragii mei! Astăzi vă voi prezenta rețeta de Prăjitură Negresă cu Cremă de Nucă de Cocos, o rețetă de prăjitură foarte gustoasă, cu o notă de eleganță și rafinament! Cei ce iubesc prăjitura negresă vor fi încântați, pentru că această rețetă este de fapt o negresă, dar cu o umplutură delicioasă de nucă de cocos. Mai mult, aș zice că este și de efect, datorită cremei albe și pufoase ce o vedem discret între blaturile de cacao. La prima vedere poate părea o rețetă complicată, dar nu este, de aceea vă provoc să o pregătiți și desigur să ne lăsați un comentariu dacă v-a plăcut!

Prăjitură Negresă cu Cremă de Nucă de Cocos

5.0 from 1 vote
Course: Desert, DulciuriCuisine: AmericanăDifficulty: Medie
Porții

8

porții
Timp pregătire

25

minutes
Timp preparare

1

hour 

55

minutes
Calorii / 100 g

474

kcal
Gata în

2

hours 

20

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • Compoziție
  • 170 g făină

  • 4 ouă

  • 180 g zahăr

  • 30 g cacao

  • 100 ml lapte

  • 100 ml ulei

  • 1 pliculeț praf de copt

  • Cremă
  • 250 ml lapte

  • 30 g nucă de cocos

  • 50 g zahăr

  • 20 g amidon

  • 1 esență de vanilie

Mod de preparare

  • Într-o oală pe foc punem zahărul și amidonul. Apoi turnăm laptele în timp ce continuăm amestecarea. Dăm focul la mic și continuăm să amestecăm continuu pentru 5 minute. Adăugăm esența de vanilie și fierbem totul până se îngroașă bine. După stingem focul și punem nuca de cocos. Când este gata o acoperim cu o folie de plastic, motivul fiind să nu facă crustă!1 - Prăjitură Negresă cu Cremă de Nucă de Cocos
  • Într-un bol mai mare adăugăm ouăle, pe care începem să le mixăm. După câteva secunde punem zahărul, puțin câte puțin și îl batem măcar 10 minute. Când am terminat adăugăm laptele, dar și uleiul și continuăm mixarea. E timpul să punem cacaoa, pe care o vom încorpora prima dată cu o spatulă, apoi cu mixerul. Cernem făina împreună cu praful de copt și le încorporăm și pe acestea în compoziția noastră, desigur cu mișcări largi, de sus în jos. Ne dăm seama că este gata atunci când compoziția scrie!2 - Prăjitură Negresă cu Cremă de Nucă de Cocos
  • Tapetăm o tavă de 24 de cm cu făină. În ea punem compoziția obținută anterior, dar doar jumătate, cealaltă jumătate o vom pune după. O băgăm în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 20 minute. Când este gata o scoatem și peste adăugăm crema de cocos pe care avem grijă să o așezăm lăsând un cerc de 1 cm la exterior. Deasupra turnăm și cealaltă jumătate din compoziție, prima dată pe margine, o băgăm din nou în cuptor pentru 45 minute la 180 grade și rețeta noastră de Prăjitură Negresă cu Cremă de Nucă de Cocos este gata!3 - Prăjitură Negresă cu Cremă de Nucă de Cocos

Video Rețetă

Note bucătar

  • Când încorporăm cacaoa, folosim spatula inițial, așa vom lucra curat în bucătărie!
  • Un mic amănunt, această prăjitură trebuie ținută în cuptor timpii indicați, altfel veți avea surpriza să obțineți un derivat al celebrei rețete Lava Cake!
  • Crema se poate face și cu o zi înainte, dar trebuie ținută la frigider!
  • Poftă mare la o negresă cu nucă de cocos delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentRuladă din Omletă cu Cașcaval și Șuncă Presată
Articolul următorCostiță de Porc la Cuptor
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.