Bună ziua dragii mei! Astăzi vă prezint o rețeta dragă inimii mele și anume prăjitura cu mere făcută de bunica mea. Frumoase amintiri dulciurile făcute de bunici, cred ca fiecare are într-un colțișor al inimii un sertar cu amintiri dragi din copilărie noastră. Cu drag îmi amintesc parfumurile culinare ce ieșeau din bucătăria bunicii, miresme ce m-au însoțit peste tot dea lungul anilor pe unde am fost. La rândul meu și eu prepar cu dragoste această prăjitură familiei mele. Este ușor de făcut, este suficient să respectați doar câțiva pași în realizarea ei. Rezultatul vă va încânta cu siguranță: o prăjitură pufoasa și parfumata! Puteți utiliza orice tip de mere, important sa fie întregi și de calitate bună!

Prăjitură cu Mere

5 from 1 vote
Fel: Desert, Retete cu fructeBucătărie Est EuropeanaDificultate Usoara
Porții

20

porții
Timp pregătire

20

minute
Timp preparare

40

minute
Gata în

1

ora 

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 3 mere

  • 300 g făină

  • 3 ouă mari

  • 250 g zahăr

  • 70 g unt

  • 200 ml lapte

  • 1 praf de copt

  • 1 lămâie

Mod de preparare

  • Spălăm merele, îndepărtăm coaja și miezul. Le tăiem feliuțe subțiri și le punem într-un castron cu puțin zahar și zeama de la o lămâie. Separam albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spuma cu un praf de sare pana se întăresc. Gălbenușurile se bat cu zahar pana devine o cremă spumoasă.
  • Adăugăm untul topit și laptele amestecând încetișor. Incorporam albușurile, adăugăm faina mestecând de jos în sus cu o spatulă cu grija să nu se lase.
  • O parte din mere se taie cubulețe mici și se pun în compoziție. Adăugăm praful de copt și omogenizăm tot. Turnăm compoziția într-o forma rotunda unsă cu ulei și tapetată cu faină de 24 cm diametru. Deasupra așezăm frumos feliuțele de mere ramase începând din margine (vor lua aspect de floare).
  • Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit pentru 40 minute la 180 de grade. Și este gata! Poftă bună, e absolut delicioasă!

Note bucatar

  • Înainte de a o scoate din cuptor faceți întotdeauna proba cu scobitoarea.
  • Pudrați cu zahar pudră!