Timp de preparare: 20 min
Timp de coacere: 40 min
Gata in: 1 ora

Bună ziua dragii mei! Astăzi vă prezint o rețeta dragă inimii mele și anume prăjitura cu mere făcută de bunica mea. Frumoase amintiri dulciurile făcute de bunici, cred ca fiecare are într-un colțișor al inimii un sertar cu amintiri dragi din copilărie noastra. Cu drag îmi amintesc parfumurile culinare ce ieșeau din bucătăria bunicii, miresme ce m-au însoțit peste tot dea lungul anilor pe unde am fost. La rândul meu și eu prepar cu dragoste această prăjitură familiei mele. Este ușor de făcut, este suficient să respectați doar cativa pași în realizarea ei. Rezultatul vă va încânta cu siguranță: o prăjitură pufoasa și parfumata! Puteți utiliza orice tip de mere, important sa fie întregi și de calitate bună!

Ingrediente

  • 3 mere
  • 300 gr faina
  • 3 oua mari
  • 250 g zahar
  • 70 g unt
  • 200 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 1 lămâie

Mod de preparare

1Spălăm merele, îndepărtăm coaja și miezul. Le tăiem feliuțe subțiri și le punem într-un castron cu puțin zahar și zeama de la o lămâie. Separam albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spuma cu un praf de sare pana se întăresc. Gălbenușurile se bat cu zahar pana devine o crema spumoasa.

2Adăugăm untul topit și laptele amestecând încetișor. Incorporam albușurile, adăugăm faina mestecând de jos în sus cu o spatula cu grija sa nu se lase.

3O parte din mere se taie cubulețe mici și se pun în compoziție. Adăugăm praful de copt și omogenizam tot. Turnam compoziția într-o forma rotunda unsă cu ulei și tapetata cu faina de 24 cm diametru. Deasupra așezăm frumos feliuțele de mere ramase începând din margine (vor lua aspect de floare).

4Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit pentru 40 minute la 180 de grade. Înainte de a o scoate din cuptor faceți întotdeauna proba cu scobitoarea. Pudrati cu zahar pudra! Pofta buna, e absolut delicioasa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here