Astăzi vorbim despre Mazăre cu Calamari, o rețetă simplă, rapidă și foarte gustoasă pe care sincer nu o mai mâncasem niciodată, dar am fost nevoită să o pregătesc (face parte din atribuțiile mele la locul de muncă).
Mazăre cu Calamari
Course: Peste, Retete cu carneCuisine: MediteraneanaDifficulty: Usoara
Porții
5
porțiiTimp pregătire
10
minutesTimp preparare
20
minutesCalorii / 100 g
192
calGata în
30
minutesPentru această rețetă, avem nevoie de:
Ingrediente
800 g calamar
400 g mazăre
1/2 pahar vin alb
1 ceapă albă mică
1 cățel de usturoi
3 linguri ulei de măsline
3, 4 roșii cherry
pătrunjel
sare
piper
Mod de preparare
- Curățăm și spălăm bine calamarii sub jet de apă rece sau decongelăm dacă e cazul și ii tăiem rondele sau bucăți mai mici. Curățăm și spălăm legumele.
- Într-o cratiță punem uleiul cu un cățel de usturoi și îl prăjim puțin pe ambele părți (doar cât să se aromatizeze uleiul). Adăugăm ceapa spălată, curățată și tăiată fin, o prăjim doar cât capătă o culoare aurie, punem roșiile și calamarii tăiați rondele, sare și piper.
- Prăjim calamarii timp de 3 minute, amestecăm și adăugăm vinul și îl lăsăm să se evapore complet, punem capacul și îi fierbem la foc mediu pentru aproximativ 10 minute. Adăugăm mazărea, amestecând din când în când și lăsăm să fiarbă împreună alte 10 minute, dar nu mai mult.
- Mâncarea se servește caldă, cu felii de pâine coapte în cuptor, frecate cu un cățel de usturoi. Combinația de mazăre și calamari este absolut delicioasă, chiar dacă eu am strâmbat din nas prima data. Este foarte ușor de făcut și mai altfel decât rețeta obișnuită clasică cu carne.
Note bucătar
- Tăiem calamarii rondele, fierb mai repede tăiați așa.
- Poftă bună!
- Reclamă -