Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Tocăniță de Cartofi cu Costiță Afumată sau mai bine zis mâncărica de cartofi, o rețetă foarte cunoscută și des pregătită de gospodinele noastre. La prima vedere pare o mâncare banală, dar dacă respectați anumiți pași în prepararea ei va ieși o mâncare foarte delicioasă și sățioasă. Această tocăniță este o mâncare mai în stil ardelenesc, cu costiță afumată, dar se poate prepara și fără carne, simplă doar din legume, perfectă pentru perioadele de post!

Tocăniță de Cartofi cu Costiță Afumată

5.0 from 1 vote
Course: Porc, Rețete cu carneCuisine: RomâneascăDifficulty: Ușoară
Porții

10

porții
Timp pregătire

30

minutes
Timp preparare

1

hour 

20

minutes
Calorii / 100 g

125

cal
Gata în

1

hour 

50

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 kg cartofi curățați

  • 500 g costiță afumată

  • 400 ml suc de roșii

  • 1 morcov tăiat rondele

  • 2 cepe tăiate mărunt

  • 50 ml ulei

  • 1 legătură pătrunjel

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Începem prin a tăia cartofii în cubulețe potrivite. Într-o cratiță pe foc punem uleiul și în ea adăugăm costița noastră, tăiată felii. O lăsăm să se prăjească pe o parte și când este gata o întoarcem cu ajutorul unei furculițe. O lăsăm să se facă și pe partea cealaltă și când are o culoare frumoasă o scoatem pe o farfurie.1 - Tocăniță de Cartofi cu Costiță Afumată
  • În uleiul rămas punem ceapa tăiată. Ideea este că ceapa trebuie călită puțin și vă mai zic un mic secret, punem puțină sare în timp ce se călește, ca să nu se ardă! Când este aproape gata, adăugăm morcovul și îl încorporăm și pe acesta. Ceapa și morcovul s-au înmuiat așa că este timpul să punem sosul de roșii. Amestecăm, punem costița prăjită înapoi în oală, dar nu uităm să turnăm și niște apă destul cât să o acoperim și lăsăm totul la fiert cu un capac timp de 30 de minute.2 - Tocăniță de Cartofi cu Costiță Afumată
  • Când timpul a trecut îndepărtăm capacul și cu o furculiță verificăm costița să fie bine fiartă. Apoi punem cubulețele de cartofi și completăm iar cu apă cât să ajungem aproape de nivelul cartofilor. Amestecăm, punem capacul și lăsăm iar să fiarbă timp de 20-30 de minute. Tocănița noastră este aproape gata, ne dăm seama din faptul că sosul a început să se îngroașe, costița este fiartă bine și cartofii la fel. La final condimentăm cu sare și piper, amestecăm, oprim focul, adăugăm pătrunjelul tocat și rețeta noastră de Tocăniță de Cartofi cu Costiță Afumată este gata!3 - Tocăniță de Cartofi cu Costiță Afumată

Video Rețetă

Note bucătar

  • Eu am ales să fac tocănița de astăzi cu costiță, se poate vedea osul, mie mi se pare că acesta dă un gust deosebit!
  • Morcovul este facultativ, dacă nu vă place puteți să nu îl puneți.
  • Putem folosi sos de roșii sau bulion, gustul va fi asemănător!
  • Poftă mare la o tocăniță cu costiță afumată delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentCornuri cu Gem
Articolul următorMazăre cu Calamari
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.