Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Cornuri cu Gem, o rețetă clasică făcută de mamele și bunicile noastre. Este relativ simplă de făcut, trebuie doar să te înarmezi cu răbdare și dragoste, neapărat, ca să iți reușească cât mai bine. Mai trebuie spus că făina trebuie să fie de bună calitate, iar ingredientele la temperatura camerei. Eu folosesc gem făcut de mine în casă, dar dumneavoastră puteți folosi orice umplutură vă place (rahat, nutella). Secretul este să nu exagerați cu umplutura, deoarece în timpul coacerii aceasta poate ieși din cornuri.

Cornuri cu Gem

5.0 from 1 vote
Course: Aluaturi dulci, FainoaseCuisine: RomaneascaDifficulty: Medie
Porții

25

cornuri
Timp pregătire

30

minutes
Timp preparare

20

minutes
Calorii / 100 g

434

cal
Gata în

50

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 kg făină

  • 4 linguri zahăr

  • 50 g drojdie proaspătă

  • 400 g smântână (30%), la temperatura camerei

  • 100 ml lapte călduț

  • 3 ouă

  • 100 g unt

  • 1 praf de sare

  • 400 g gem de care doriți

  • 1 esență vanilie

Mod de preparare

  • Pentru început facem maiaua și anume dizolvăm drojdia în puțin lapte călduț, peste care punem 1 linguriță de zahăr, 3-4 linguri făină și le amestecăm până devine de consistența unei creme. O lăsăm la dospit cam 20 de minute în loc cald, acoperită cu un șervet.
  • Odată crescută maiaua o punem peste făină, adăugăm ouăle bătute cu praful de sare, zahărul dizolvat în laptele călduț, smântâna și untul topit. Începem să frământăm până obținem un aluat suplu și foarte elastic. Îl punem într-un bol uns cu ulei pentru aproximativ 1 oră sau până își dublează volumul.
  • Împărțim aluatul în 4 bucăți pe care le modelăm în formă de bile. Facem o foaie rotundă de 3-4 centimetri grosime care o tăiem cu un cuțit sau un tăietor de prăjituri în 6 sau 8 bucăți. La marginea fiecărei fâșii de aluat se pune gem sau umplutura preferată. Se rulează cornurile, apoi se așează în tava de cuptor și se mai lasă sa crească 20 de minute.
  • După ce au crescut, se ung cu ou bătut și se pun în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute sau până vedeți că se rumenesc frumos.

Note bucătar

  • Vă aștept să îmi arătați și mie poze cu ce v-a ieșit!
  • Poftă bună!
- Reclamă -
Articolul precedentChiftele Tradiționale din Carne Tocată
Articolul următorTocăniță de Cartofi cu Costiță Afumată
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.