Bună ziua dragii mei! Astăzi vă voi prezenta rețeta de Chiftele din Carne Tocată, una din mâncărurile foarte îndrăgite și gătite de către toate gospodinele. Am ales chiftelele făcute din carne tocată, dar ele se pot pregăti și din legume, piept de găină, cartofi fierți, dovlecei și chiar și din pește. Mie îmi plac mai aromate, de aceea pun condimente mai multe, iar în ceea ce privește carnea, folosesc porc și vită în părți egale.

Chiftele din Carne Tocată

5 din 1 vote
Fel: Porc, Retete cu carne, VitaBucătărie IndianaDificultate Medie
Porții

15

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

30

minutes
Gata în

40

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 500 g carne de porc

  • 500 g carne de vită

  • 1 ou

  • 2-3 cartofi fierți și pasați

  • 1 legătură verdeață

  • 2-3 caței de usturoi

  • 3-4 linguri pesmet

  • sare

  • piper

  • cimbru

  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

  • Se spală carnea, se îndepărtează pielițele sau cheagurile de sânge și se trece de două ori prin mașina de tocat. Dacă avem carne tocată gata din comerț, scăpăm de o parte din muncă, dar eu am făcut această introducere deoarece știu că mulți preferă să își toace ei carnea (o prietena îmi spunea că nu are încredere în carnea tocată din comerț).
  • Într-un vas mai mare, amestecăm carnea de porc cu cea de vită, punem oul, cartofii fierți și pasați, usturoiul spălat, curățat și mărunțit bine. Adăugăm verdeața tocată mărunt și aici mă refer la pătrunjel, dar unora le place și mărarul așa că puneți ceea ce vă place. Potrivim gustul cu sare și piper, iar eu cum v-am spus la început pentru că îmi plac chiftelele mai aromate pun și cimbru, dar după gustul fiecăruia puteți adaugă chimen sau coriandru.
  • Se amestecă ingredientele până totul devine o pastă omogenă, iar dacă vi se pare compoziția prea moale, puteți adăuga puțin pesmet. Din pasta obținută, cu mâinile ude, se porționează chifteluțele cam de mărimea unui ou (se aplatizează cu podul palmei) și se prăjesc într-o tigaie în ulei încins. Dacă le doriți mai dietetice se pot și coace în cuptor, într-o tavă în care am pus deja hârtie de copt.
  • Se scot pe hârtie absorbantă sau într-o strecurătoare, asta ca să se scurgă surplusul de ulei și se servesc calde cu cartofi pai, morcovi sote, mazăre, salată sau murături.

Note bucatar

  • La 1 kg de carne punem doar 1 ou, pentru că oul întărește și e suficient, iar compoziția se leagă bine chiar și cu 1 ou.
  • Putem folosi și usturoiul granulat care se găsește în comerț.
  • Poftă bună!