- Reclamă -
Home Rețete cu carne Chiftele Tradiționale din Carne Tocată

Chiftele Tradiționale din Carne Tocată

3321

Bună ziua dragii mei! Astăzi vă voi prezenta rețeta de Chiftele Tradiționale din Carne Tocată, una din mâncărurile noastre foarte îndrăgite și gătite de către toate gospodinele. Pentru azi le-am ales pe cele făcute din carne tocată, dar ele se pot pregăti și din legume, piept de găină, cartofi fierți, dovlecei și chiar și din pește. Mie îmi plac mai aromate, de aceea pun condimente mai multe, iar în ceea ce privește carnea, folosesc porc și vită în părți egale.

Chiftele Tradiționale din Carne Tocată

5.0 from 1 vote
Course: Porc, Retete cu carne, VitaCuisine: IranianăDifficulty: Medie
Porții

15

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

30

minutes
Calorii / 100 g

199

cal
Gata în

40

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 kg carne tocată de porc

  • 500 g carne tocată de vită

  • 2 căpățâni de usturoi

  • 150 g pâine înmuiată în apă

  • 1 legătură pătrunjel

  • cimbru

  • 2 ouă

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Într-un bol mai mare punem carnea tocată de porc, dar și cea de vită. Eu întotdeauna la chiftele pun și pâine înmuiată în apă. Spargem cele două ouă și le adăugăm și pe acestea, urmate de usturoiul pisat. După, adăugăm pătrunjelul tocat și la final condimentăm cu cimbru, sare și piper. Cu mâinile bine spălate, începem să amestecăm până ce compoziția noastră devine ca o pastă.1 - Chiftele Tradiționale din Carne Tocată
  • Luăm în mână cantitatea de compoziție pentru 1 chiftea. O aplatizăm cât de mult dorim și o dăm prin făină. Repetăm până ce toate sunt gata. Într-o tigaie punem ulei la încins. Apoi, punem la prăjit chiftelele, una câte una. Le lăsăm până se rumenesc frumos pe o parte, apoi cu ajutorul unei spatule le întoarcem. Când sunt gata și pe partea cealaltă le scoatem pe o farfurie mai lată pe care am pus hârtie absorbantă și rețeta noastră de Chiftele Tradiționale din Carne Tocată este gata!2 - Chiftele Tradiționale din Carne Tocată

Video Rețetă

Note bucătar

  • Dacă aveți și un cârnat proaspăt, puteți să îl adăugați și pe acesta, așa vor ieși și mai bune chiftelele!
  • În loc de pâine înmuiată în apă puteți pune cartofi fierți dați prin răzătoare sau pesmet.
  • Putem folosi și usturoiul granulat care se găsește în comerț.
  • Poftă mare la chiftele delicioase!
- Reclamă -