Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Plăcintă cu Brânză, Ceapă Verde și Mărar (Cherdele), o plăcintă care se prepară dintr-un aluat simplu, asemănător celui de pâine, dar care este foarte gustoasă. Le fac mai mult în anotimpul cald, primăvara și vara, cu ingrediente proaspete din grădina mea. Mărturisesc că această rețetă am preluat-o de la o vecină de-a mea cu origini machedonești (la ea am mâncat-o prima dată) și mi-a plăcut atât de mult încât o prepar și eu de câteva ori pe timpul verii.

Plăcintă cu Brânză, Ceapă Verde și Mărar (Cherdele)

5 from 1 vote
Course: Fainoase, PlacinteCuisine: MachedoneascăDifficulty: Medie
Porții

15

porții
Timp pregătire

30

minutes
Timp preparare

1

hour 
Calorii / 100 g

312

cal
Gata în

1

hour 

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • Aluat
  • 1 kg făină

  • 600 ml apă

  • 50 g drojdie proaspătă

  • 2 linguri ulei

  • 1 linguriță zahăr

  • 1 linguriță sare

  • Umplutură
  • 700 g brânză rasă și bine scursă

  • 5 ouă

  • 2 legături ceapă verde

  • 2 legături mărar

Mod de preparare

  • Începem cu fărâmițarea drojdiei pentru a face maiaua. Punem 2 lingurițe de zahăr, puțină apă și începem să amestecăm ușor. Apoi, adăugăm 2 linguri de făină, treptat, în timp ce amestecăm. Când s-a încorporat bine, lăsăm maiaua la crescut pentru 20 de minute.1 - Plăcintă cu Brânză, Ceapă Verde și Mărar (Cherdele)
  • Batem ouăle bine într-un castronel. Le turnăm peste brânza rasă și amestecăm bine. Adăugăm ceapa verde și o încorporăm bine cu brânza. Apoi punem mărarul și facem același lucru. Este important să fie bine amestecate!2 - Plăcintă cu Brânză, Ceapă Verde și Mărar (Cherdele)
  • În bolul de la robot punem făina. Adăugăm 1 linguriță de sare și amestecăm, după care facem o groapă în mijloc, pentru maia. Maiaua noastră a crescut foarte frumos, așa că o turnăm în groapa din bol. Dăm drumul la robot, la o viteză mai mică. Începem să turnăm apa călduță, puțin câte puțin, în timp ce robotul frământă. Apoi, mărim viteza robotului și punem tot treptat și cele 2 linguri de ulei. Lăsăm să frământe bine pentru încă 5 minute. Când este gata, punem aluatul pe masa de lucru și îl mai frământăm puțin, manual. Îl lăsăm la crescut pentru 1 oră.3 - Plăcintă cu Brânză, Ceapă Verde și Mărar (Cherdele)
  • Punem făină pe masă. Luăm aluatul crescut din bol și începem să-l pregătim pentru a face foile de plăcintă. Îl tăiem în 2 bucăți pentru a-l putea manevra mai ușor. E posibil să ne rămână, dar eu mereu fac puțin mai mult! Prima bucată o tăiem la rândul ei în 7 bucăți mai mici. Rotunjim în mână fiecare bucată, iar apoi cu ajutorul unui sucitor, o întindem până obținem o foaie subțire cam de 1 cm.4 - Plăcintă cu Brânză, Ceapă Verde și Mărar (Cherdele)
  • Punem compoziția de brânză cu ceapă verde și mărar pe foaie și o întindem bine. Rulăm aluatul, din aproape în aproape. Când este gata, într-o tavă unsă cu ulei, așezăm rulourile de plăcintă. Este important să folosim o singură mișcare, hotărâtă! Repetăm procesul pentru fiecare rulou de plăcintă.5 - Plăcintă cu Brânză, Ceapă Verde și Mărar (Cherdele)
  • La final, cu ajutorul unei pensule, ungem plăcinta cu ulei. O punem la cuptor pentru 40 de minute la 190-200 de grade și Plăcinta noastră cu Brânză, Ceapă Verde și Mărar este gata!6 - Plăcintă cu Brânză, Ceapă Verde și Mărar (Cherdele)

Video Rețetă

Note bucătar

  • Zahărul pus ajută maiaua să crească frumos.
  • Nu trebuie să exagerăm cu cantitatea de compoziție, e posibil la coacere să dea pe-afară!
  • Alte persoane ung deasupra cu ou bătut, dar eu folosesc ulei, coaja va fi mai moale!
  • Poftă bună la cherdele delicioase!
- Reclamă -
Articolul precedentSos de Usturoi (Mujdei)
Articolul următorAluat Pufos pentru Pizza
blank
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.