Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Aluat Pufos pentru Pizza, o rețetă ce, având și puțin timp liber, m-am gândit să o fac în speranța că vă va fi de folos. Este un aluat simplu de făcut, foarte asemănător cu aluatul de pâine, necesită puțin timp și cum vă spun mereu la fiecare rețetă, nimic nu se compara și nu are gustul preparatelor făcute în casă! Aceasta este rețeta clasică a blatului de pizza (pasta di pane cum o numesc gospodinele din Italia), pe care am preluat-o de la o doamnă originară din Napoli, zona unde practic a devenit faimoasă în toată lumea și aici mă refer la pizza Napoletana sau pizza Margherita.

Aluat Pufos pentru Pizza

5.0 from 1 vote
Course: Fainoase, PaineCuisine: ItalianăDifficulty: Medie
Porții

3

pizza (32 cm)
Timp pregătire

5

minutes
Timp preparare

20

minutes
Calorii / 100 g

233

cal
Timp la crescut

1

oră
Gata în

1

hour 

25

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 kg făină

  • 500 ml apă călduță

  • 2 lingurițe sare

  • 4 linguri ulei de măsline

  • 2 lingurițe zahăr

  • 2 pliculețe drojdie uscată

Mod de preparare

  • În bolul cu făină, punem cele 2 pliculețe de drojdie uscată, zahărul, amestecăm puțin și lăsăm 10 minute să se odihnească. Apoi, facem o gaură într-o parte, punem sarea, o acoperim cu făină și începem să turnăm apă călduță, o testăm cu degetul să nu frigă! Amestecăm cu o lingură, punem apă puțin câte puțin și începem să frământăm cu mâinile.1 - Aluat Pufos pentru Pizza
  • Când compoziția începe să se lege adăugăm și uleiul de măsline, acesta îi va da savoare și aluatul va ieși mai pufos. Când este aproape gata, pregătim masa de lucru cu puțină făină, scoatem aluatul din bol și îl mai frământăm cam 5 minute. Îl lăsăm la crescut timp de 1 oră sau până își dublează volumul. Aluatul nostru a crescut foarte frumos! Îl punem pe masa de lucru ce am dat-o anterior cu făină, îl mai frământăm puțin și rețeta noastră de Aluat Pufos pentru Pizza este gata!2 - Aluat Pufos pentru Pizza

Video Rețetă

Note bucătar

  • Atenție apa cu care se face maiaua nu trebuie să fie fierbinte, doar călduță.
  • Poftă mare la un aluat cu care să faceți o pizza delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentPlăcintă cu Brânză, Ceapă Verde și Mărar (Cherdele)
Articolul următorPește cu Cartofi la Cuptor
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.