Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Pește cu Cartofi la Cuptor, o mâncare preferată pe mesele noastre, mai ales cu ocazia Bunei Vestiri. Se recomanda a se consuma pește de cel puțin 2 ori pe săptămână. Specialiștii consideră că peștele este o parte foarte importantă a unei diete sănătoase. Peștele și fructele de mare sunt importante pentru sănătate întrucât conțin Omega 3 și sunt bogate în substanțe nutritive cum ar fi vitamina D și seleniu, au un conținut ridicat de proteine și scăzut în grăsimi saturate. Pe lângă toate aceste beneficii aduse corpului uman este și un aliment deosebit de gustos și se poate prepara în multe variante, prăjit, fiert, sau la cuptor.

Pește cu Cartofi la Cuptor

5.0 from 1 vote
Course: Peste, Retete cu carneCuisine: EnglezeascaDifficulty: Usoara
Porții

6

porții
Timp pregătire

20

minutes
Timp preparare

1

hour 
Calorii / 100 g

134

cal
Gata în

1

hour 

20

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 kg cartofi

  • 1 pește de 1 kg

  • 2 cepe albe

  • 8 căței usturoi

  • 1 lămâie tăiată rondele

  • 3-4 roșii cherry

  • 1 pahar vin alb demisec

  • 4 linguri ulei de măsline

  • pătrunjel

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Se curăță, se înlătură intestinele, se spală și dacă doriți puteți înlătura capul și coada. Eu nu am făcut acest lucru deoarece soțului meu îi place capul așa că l-am lăsat. Se condimentează cu sare și piper și se lasă cam 1 oră să ia gust de condimente (puteți folosi și condimente pentru pește).
  • Se curăță, se spală cartofii și se taie cubulețe mici. Într-o tavă se pune uleiul de măsline, cartofii condimentați cu sare, piper, oregano și usturoiul tăiat bucățele. Ceapa se taie în 4 și se pune între cartofi.
  • Deasupra se pune peștele și roșiile tăiate. Adăugăm vinul și cam 1/2 polonic de apă, punem folie de aluminiu deasupra și dăm la cuptor la foc tare pentru 20 de minute.
  • Se scoate folia de deasupra și se lasă în cuptor la 180 de grade, până ce scade apa și peștele se rumenește frumos. Cu un mujdei de usturoi alături este o bunătate, așa că, poftim la masă!

Note bucătar

  • Poate să fie orice fel de pește, dar eu recomand crap sau păstrăv.
  • Poftă bună!
- Reclamă -
Articolul precedentAluat Pufos pentru Pizza
Articolul următorBorș de Urzici
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.