Timp de preparare: 10 min
Timp de fierbere: 20 min
Gata in: 30 min

Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre borșul de urzici, o rețeta preluată de la bunica mea. Îl pregătea destul de des, mai ales primăvara când mergeam în vacanță. Îmi amintesc cu drag că îl prepara și la noi acasă, tatăl meu mai conservator nu ii plăcea, dar ea ținea morțiș sa ne întărească cu vitamine (asa spunea ea). Acestea fiind spuse să începem. Avem nevoie de:

Ingrediente

  • 20 grămăjoare urzici
  • 1 ceapă
  • 1 țelină mică
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 3 căței usturoi
  • 1 legătură ceapă verde
  • 2 cartofi
  • 1 pahar orez
  • 1 litru borș
  • 1 ou
  • 5 linguri ulei
  • 2-3 linguri smântână
  • sare

Mod de preparare

1Se curata, se spala zarzavaturile și se toaca mărunt. Se pun la călit într-o cratiță la foc potrivit cu ulei și un praf de sare. Se înăbușă bine cu capac.

2Adăugăm ceapa verde tocată cu tot cu frunze, orezul și cartofii tăiați cubulețe mici, 2 cani de apă și lăsăm totul să fiarbă. Spălăm bine urzicile, le curatam de eventualele reziduuri și le tăiem în bucăți mai marisoare. Se pun la călit cu puțin ulei si adaugam usturoi tăiat fin. Punem sare și piper.

3Când legumele au fiert adaugam urzicile preparate și lăsăm să mai dea câteva clocote. Adăugăm borșul clocotit în prealabil, gustam de sare și la sfârșit punem leușteanul tăiat fin.

4Acum după gustul și preferințele fiecăruia putem drege borșul cu un ou bătut bine și amestecat cu câteva linguri de smântână. Din proprie experienta vă spun că e delicios și am grijă să îl fac în fiecare primăvară familiei mele, mai ales pentru sănătatea ce este în fiecare lingura. Pofta buna și spor la gătit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here