Timp de preparare: 10 min
Timp de fierbere: 30 min
Gata in: 40 min

Astazi m-am gandit sa impartasesc modul de preparare al borsului de dovlecei, o reteta usoara, sanatoasa si binevenita in aceste zile de primavara. Reteta aceasta o am de la soacra mea, care o face destul de des pe timpul verii si acum o fac si eu, deoarece este preferata sotului meu.

Ingrediente

  • 3-4 dovlecei
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina mica telina
  • 5 rosii bine coapte
  • 1 ardei
  • 1 lingura ulei
  • 300 ml bors
  • sare, leustean

Mod de preparare

1Se curata si se spala  zarzavatul. Se pun la fiert intr-o oala cu apa rece ceapa si ardeiul taiate marunt, morcovul, pastarnacul, telina, tocate dupa preferinta rondele, cuburi mici sau date pe razatoare, aproximativ 15 minute.

2Se lasa sa fiarba aceste legume si intre timp se curata dovleceii de coaja, se scoate miezul cu semintele si se taie cuburi mai marisoare. Se pun in oala la fiert peste celelalte si se continua fierberea pentru aproximativ 5-10 minute (trebuie tinut cont ca dovleceii fierb foarte repede).

3Punem si rosiile tocate fin, care in prealabil se oparesc putin (pentru a indeparta pielita) si daca doriti un bors mai colorat mai puteti pune cam doua linguri de pasta de tomate. Adaugam borsul, uleiul, potrivim gustul de sare si cam asta este, borsul e gata!

4Poate fi servit ca atare sau dupa gustul si preferintele fiecaruia poate fi dres cu o compozitie din oua si iaurt care se prepara astfel: intr-o farfurie mai adanca batem doua oua cu un praf de sare, adaugam cam trei, patru linguri iaurt, amestecam bine si cu un polonic punem putina zeama din bors apoi turnam totul in oala de bors. Punem si leusteanul tocat marunt. Pofta buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here