Astăzi m-am gândit să vă împărtășesc rețeta de Borș de Dovlecei, o rețetă ușoară, sănătoasă și binevenită în aceste zile de primăvară. Rețeta aceasta o am de la soacra mea, care o face destul de des pe timpul verii și acum o fac și eu, deoarece este preferata soțului meu.

Borș de Dovlecei

5 din 1 vote
Fel: Borsuri, CiorbaBucătărie Est EuropeanaDificultate Usoara
Porții

10

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

30

minutes
Gata în

40

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 3-4 dovlecei

  • 2 cepe

  • 1 morcov

  • 1 păstârnac

  • 1 rădăcină mică țelină

  • 5 roșii bine coapte

  • 1 ardei

  • 1 lingură ulei

  • 300 ml borș

  • leuștean

  • sare

Mod de preparare

  • Se curăță și se spală zarzavatul. Se pun la fiert într-o oală cu apă rece ceapa și ardeiul tăiate mărunt, morcovul, păstârnacul, țelina, tocate după preferință rondele, cuburi mici sau date pe răzătoare, aproximativ 15 minute.
  • Se lasă să fiarbă aceste legume și între timp se curăță dovleceii de coajă, se scoate miezul cu semințele și se taie cuburi mai mărișoare. Se pun în oală la fiert peste celelalte și se continuă fierberea pentru aproximativ 5-10 minute.
  • Punem și roșiile tocate fin, care în prealabil se opăresc puțin (pentru a îndepărta pielița) și dacă doriți un borș mai colorat mai puteți pune cam două linguri de pastă de tomate. Adăugăm borșul, uleiul, potrivim gustul de sare și cam asta este, borșul este gata!

Note bucatar

  • Când se fierb, trebuie ținut cont că dovleceii fierb foarte repede!
  • Poate fi servit ca atare sau după gustul și preferințele fiecăruia poate fi dres cu o compoziție din ouă și iaurt care se prepară astfel: într-o farfurie mai adâncă batem două ouă cu un praf de sare, adăugăm cam trei, patru linguri iaurt, amestecam bine și cu un polonic punem puțină zeama din borș apoi turnăm totul în oala de borș. Punem și leușteanul tocat mărunt și … poftă bună!