Bună ziua dragii mei! Cum suntem în perioada postului, pentru astăzi m-am gândit sa va dau rețeta mea de Bruschete. Este o rețeta de origine italiana, ce aparține aperitivelor si vine mai ales din Italia Centrala și de Sud. Denumită și “hrana saracului”, nu este altceva decât felii de pâine proaspăt prăjite, care se freacă încă, calde cu jumătate cățel de usturoi și se unge cu ulei de măsline, sare și piper după gust și se consuma imediat.
Ingrediente
- felii de pâine câte doriți
- 5 roșii
- 2 căței de usturoi
- 1 linguriță oregano
- 3 linguri ulei de măsline
- o mână măsline
- sare, piper
Mod de preparare
1Spălăm și curatam roșiile și usturoiul. Tocam roșiile cubulețe și usturoiul îl tăiem în două. Feliile de pâine, eu de regula le coc pe tigaia grill pe ambele părți până se rumenesc puțin. Puteți folosi orice tip de pâine, chiar și bagheta.
2Dacă nu aveți tigaie grill, se pot pune în cuptorul încins pentru 4, 5 minute să se rumeneasca. Când sunt calde se freacă cu jumătate de usturoi și se ung cu ulei de măsline.
3Deasupra se pun roșiile tăiate cubulețe, eu astăzi am pus și o mână de măsline pentru că îmi plac mult, apoi se pune oregano, sare și piper.
4De menționat că pe lângă aceste ingrediente, puteți pune după gustul și preferințele fiecăruia frunzulițe de busuioc, o ceapa roșie tocată mărunt, ciuperci, ton, mozzarela, cam aproape tot ceea ce vă place si s-ar potrivi. Pe lângă faptul ca sunt foarte gustoase, nu pierdeți mult timp în bucătărie și cum spuneam mai sus odată făcute se pot consuma. Pofta buna și spor la gătit!