Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Mușchi de Porc cu Cartofi la Cuptor, o rețetă pe cât de aspectuoasă pe atât de gustoasă! Este minunată în orice împrejurare și consider că va face o impresie deosebită dacă o veți găti musafirilor dumneavoastră. Ideea acestei rețete mi-a venit în timp ce făceam cumpărăturile, pentru că am văzut o bucată frumoasă de mușchi de porc, am cumpărat-o și până acasă m-am tot gândit în fel și chip cum să o prepar. Rezultatul a fost o carne moale și fragedă, iar cartofii au ieșit crocanți și delicioși!

Mușchi de Porc cu Cartofi la Cuptor

5.0 from 1 vote
Course: Porc, Rețete cu carneCuisine: FrancezăDifficulty: Ușoară
Porții

4

porții
Timp pregătire

15

minutes
Timp preparare

1

hour 

25

minutes
Calorii / 100 g

279

kcal
Gata în

1

hour 

40

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1,2 kg mușchi de porc

  • 3 cartofi curățați

  • 2 cepe tăiate Julienne

  • 70 ml ulei

  • cimbru

  • ierburi italiene

  • boia de ardei

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Începem prin a tăia cartofii în felii de grosime 1 cm. Îi punem într-un bol și îi condimentăm cu sare, piper și cimbru. Îi amestecăm bine și dacă vi se pare că aceștia sunt puțin uscați, adăugăm câteva linguri de ulei. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem mușchiul de porc ca și cum l-am tăia în felii, cam de grosimea unui deget, dar atenție nu îl tăiem până la capăt!1 - Mușchi de Porc cu Cartofi la Cuptor
  • Ungem tava de copt cu ulei. Punem în ea ceapa tăiată, pregătind totul ca un pat. Adăugăm bucata de mușchi, iar în locurile care s-au format prin tăierea lui punem cartofii pregătiți mai devreme. Într-un castronel mai mic punem 3 linguri de ulei. Peste adăugăm sare, piper, o linguriță de boia și o linguriță de ierburi italiene. Le amestecăm și vom obține un sos aromat. Ungem carnea bine cu sosul pregătit mai devreme. Acoperim tava cu o foaie de copt udă, dar și cu foaie de aluminiu și o băgăm la cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute la 180 de grade. După acest timp îndepărtăm foaia de copt dar și foaia de aluminiu și o mai lăsăm încă 15-20 de minute sau până este frumos rumenită. Când este gata o scoatem din cuptor și rețeta noastră de Mușchi de Porc cu Cartofi la Cuptor este gata!2 - Mușchi de Porc cu Cartofi la Cuptor

Video Rețetă

Note bucătar

  • Cartofii se mai pot condimenta încă o dată, eu am făcut acest lucru, deoarece îmi plac cartofii mai aromați!
  • Foaia de copt trebuie să fie udă pentru că …
  • Poftă mare la un mușchi de porc cu cartofi delicios!
- Reclamă -
Articolul precedentMaioneză de Casă
Articolul următorCartofi cu Morcovi la Cuptor
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.