Timp de preparare: 30 min
Timp de fierbere: 5 min
Gata in: 35 min

Buna ziua dragii mei! Astazi va voi prezenta reteta mea de castraveti in otet, este relativ simpla de facut, iar castravetii raman crocanti, aromati si se conserva foarte bine chiar si doi ani. Mentionez faptul ca trebuie tinuti in loc racoros, in camara sau beci, iar acestia trebuie sa fie cat mai proaspeti (va recomand cei care mai au inca floarea in varf si au tepi, cei care practic inteapa cand pui mana pe ei). Desigur fiecare gospodina are reteta sa, insa eu va recomand aceasta reteta testata de mine de-a lungul anilor, care este buna mai ales iarna alaturi de o fripturica suculenta de porc.

Ingrediente

  • 2 l otet
  • 400 g zahar
  • 150 g sare
  • 25 g piper boabe
  • 25 g foi dafin
  • 3 l apa
  • 15 g coriandru (optional)

Mod de preparare

1Se curata castravetii de eventualele reziduuri, se spala si se tin 24 de ore intr-o solutie concentrata de sare (eu folosesc mereu sare mare neiodata). Ca sa fiti siguri de saramura la 1 litru de apa puneti 1 lingura mare de sare sau atat cat sa tina oul la suprafata.

2Se fierbe apa si cand a dat in clocot se adauga zaharul, sarea si condimentele, apoi amestecam pana la dizolvarea acestora. Se ia vasul de pe foc si se adauga otetul.

3Castravetii tinuti in saramura se spala cu apa rece si se aseaza in borcan intercaland intre randuri patrunjel verde, marar uscat, tarhon, radacini de hrean, frunze de visin si catei de usturoi.

4Peste castraveti se toarna (si se umple borcanul) solutia pregatita, dar sa fie fierbinte. Dupa ce aceasta s-a racit, pentru a nu prinde mucegai, se toarna un strat subtire de ulei la suprafata. Se pune capacul si se pastreaza cum am mai spus la loc uscat si racoros. Va doresc pofta buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here