Timp de preparare: 20 min
Timp de coacere: 40 min
Gata in: 1 ora

Buna ziua dragii mei! Astazi m-am gandit sa va prezint modul de preparare pentru guguluf cu fulgi de ciocolata, o prajitura perfecta daca doriti ceva dulce si in acelasi timp gustoasa si usor de preparat. Poate iesi foarte bine chiar si incepatorilor in ale bucatariei, deoarece este usor de facut si rezultatul ce sa va spun … moale si cu adevarat buna. Se prepara cam cu ce aveti prin casa, un singur lucru de care aveti nevoie este o forma circulara cu gaura la mijloc.

Ingrediente guguluf

  • 4 oua
  • 14 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • 8 linguri apa calda
  • 1 cana faina (300 g sau 15 linguri)
  • 100 g fulgi de ciocolata
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf de sare

Ingrediente glazura

  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 50 g unt

Mod de preparare

1Separam albusurile de galbenusuri. Apoi batem la mixer galbenusurile cu 7 linguri de zahar, uleiul, apa calda si esenta, apoi adaugam treptat faina cernuta cu praful de copt.

2Batem albusurile cu un praf de sare si restul de zahar (7 linguri) pana se intareste. Incorporam bezeaua de albusuri cu crema de galbenusuri folosind o spatula, amestecand usor, de jos in sus.

3Ungem cu unt si tapetam cu faina forma circulara de care am vorbit mai sus, speciala pentru guguluf. Turnam compozitia, punem fulgii de ciocolata si coacem guguluful la foc mijlociu (cam 170-180 de grade) timp de 40-50 de minute. Cand s-a racit, il scoatem din forma si il taiem in felii groase de 2 cm.

4Pentru glazura amestecam laptele cu zaharul si cacaoa, apoi punem la foc mic. Sunt suficiente cateva clocote si devine ca o smantana. Se adauga si untul taiat cubulete mici, mai dam un clocot si e gata! Mie imi plac prajiturile ornate de aceea deasupra am pus o glazura de ciocolata si am presarat ornamente dulci pe care le gasiti la orice supermarket. Pofta buna!