Bună ziua dragii mei! Astăzi vă voi prezenta rețeta de Salam de Biscuiți, o prăjitură care se prepară fără să fie nevoie să apelăm la cuptor, dar care este extrem de gustoasă și aromată. Alături de Albă ca Zăpada, Negresă și Faguri pot spune ca este una dintre rețetele copilăriei mele, ce poate fi preparată destul de ușor, amintindu-ne dulciurile făcute de bunica.

Salam de Biscuiți

5.0 from 1 vote
Course: Desert, DulciuriCuisine: PortughezăDifficulty: Medie
Porții

12

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

20

minutes
Calorii / 100 g

368

cal
Timp la frigider

5

ore
Gata în

5

hours 

30

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 500 g biscuiți simpli

  • 500 g rahat

  • 1 cană nuci

  • 3 linguri cacao

  • 1 esență rom

  • 250 ml apă

  • 1 lingură unt

Mod de preparare

  • Sfărâmăm biscuiții în bucățele mici. Urmează nuca, pe care o tocăm cu ajutorul unui cuțit. Nu uităm de rahat, îl tăiem și pe acesta în pătrățele mici, pentru a se topi mai repede.1 - Salam de Biscuiți
  • Punem rahatul tăiat într-o tigaie pe foc. Adăugăm apa și îl lăsăm să se topească, amestecând continuu. Când este gata, punem untul și continuăm amestecarea. Adăugăm biscuiții sfărâmați, cacaoa și esența de rom. La final punem nucile și cu ajutorul unei spatule, amestecăm bine până ce totul devine ca o pastă.2 - Salam de Biscuiți
  • Punem tigaia pe un grătar, pe masa de lucru. Mai amestecăm puțin înainte să ne apucăm de pregătirea salamului pentru ca toate ingredientele să se amestece bine. Împărțim compoziția în două, apoi punem prima jumătate pe mijlocul unei hârtii de copt. Cu ajutorul mâinilor, o modelăm sub formă de salam. Apoi îl răsucim de sus în jos, având grijă în timp ce facem asta să îl strângem bine. Îl închidem bine la capete, ca pe bomboane. Repetăm același procedeu și cu al doilea salam. Îi punem la frigider pentru 5 ore.3 - Salam de Biscuiți
  • După ce au stat la frigider, desfacem primul salam, îl ornăm cu nucă de cocos și rețeta noastră de Salam de Biscuiți este gata!4 - Salam de Biscuiți

Video Rețetă

Note bucătar

  • Dacă vedeți că, compoziția e prea groasă și nu mai faceți față cu spatula, puteți să amestecați cu mâinile.
  • Se poate orna și cu zahăr vanilat sau o glazură de ciocolată.
  • Poftă mare la un salam de biscuiți delicios!

- Reclamă -
Articolul precedentVinete Gratinate în Tigaie
Articolul următorGuguluf cu Fulgi de Ciocolata (Ciambellone)
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.