Vinetele din rețeta de Vinete Gratinate în Tigaie se prepară în tigaia grill pe aragaz fără ulei. Este un fel de mâncare mai puțin cunoscut la noi, de aceea m-am gândit că o să vă prindă bine întrucât este o mâncare ușoară și rapidă ce se poate consuma ca atare sau în combinație cu un sos de roșii și cașcaval la cuptor.

Vinete Gratinate în Tigaie

5 din 1 vote
Fel: Retete cu legume, Retete fara carneBucătărie ItalianaDificultate Usoara
Porții

5

porții
Timp pregătire

5

minutes
Timp preparare

15

minutes
Timp de odihnă

2

ore
Gata în

2

hours 

20

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 2 vinete mai mari

  • 2-3 căței de usturoi

  • 1 legătură pătrunjel

  • oregano

  • ulei de măsline

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Se aleg vinete sănătoase, mai groase, se spală și se înlătură codița. Se șterg cu o hârtie absorbantă și apoi se taie în felii de jumătate de centimetru grosime. Într-un vas mai larg se așează vinetele tăiate și pe măsură ce le punem le dăm și sare.
  • Tigaia grill de care am vorbit mai devreme se pune pe aragaz și când s-a încălzit punem feliile de vinete la copt. Cu ajutorul unei spatule sau a unei furculițe le întoarcem, deoarece trebuie coapte pe amândouă părți. Odată coapte le scoatem pe un platou și le lăsăm să se răcească.
  • Se curăță și se spală usturoiul, apoi îl tocăm mărunt. Într-un castron sau pe platoul de servire se așează un rând de vinete, dacă e nevoie mai punem sare (le gustam înainte), piper după gust, puțin usturoi tocat după cum am zis, pătrunjel tocat, oregano, stropim cu ulei de măsline, apoi un alt rând de vinete coapte, condimente, ulei și tot asa până terminam de așezat vinetele. Deasupra se stropește cu ulei de măsline.
  • Lăsați vinetele gratinate să se așeze câteva ore, mai bine zis sa își ia toate aromele, apoi se pot servi!

Note bucatar

  • Se finisează cu 2-3 frunze de mentă, motivul fiind că lasă un parfum și un gust aparte. Acestea sunt pentru decor, nu se mănâncă!
  • Sunt pur și simplu un deliciu!