Timp de preparare: 30 min
Timp de fierbere: 1 hr
Gata in: 1 hr 30 min

Ardeii umpluti sunt un preparat destul de cunoscut in bucataria romaneasca si odata cu venirea verii eu ii fac destul de des, mai ales ca ii am in gradina mea si iese o mancare cu un gust senzational. Va marturisesc totusi ca am facut si in timpul iernii de cateva ori, intrucat i-am gasit la supermarket si va pot spune ca au iesit foarte gustosi. Sunt sigura ca fiecare gospodina are reteta sa, deoarece se pot prepara in mai multe variante, dar eu astazi va voi prezenta o reteta mai clasica si mai usoara. Acestea fiind spuse avem nevoie de:

Ingrediente umplutura

  • 1 kg carne tocata
  • 10-12 ardei
  • 150 g orez
  • 2 cepe
  • 1 ou (optional)
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • sare, piper, cimbru

Ingrediente sos

  • 800 g suc de rosii
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita zahar
  • sare, piper

Mod de preparare

1Incepem cu pregatirea ardeilor si anume cu un cutit li se scoate cotorul cu seminte, se curata pe cat posibil si de nervurile din interior, se spala bine si se pun la scurs cu deschizatura in jos.

2Intr-un vas mai mare punem carnea tocata, de regula eu pun parti egale porc si vita, dar puteti pune si carne de pasare sau curcan (ceea ce va place), ceapa spalata, curatata si tocata marunt si orezul spalat. Verdeturile spalate le tocam marunt si le punem in compozitia de carne, punem piperul, sare si cimbru si amestecam totul. Daca va hotarati puteti pune si oul care categoric are rolul de a lega compozitia, dar in acelasi timp o si intareste. Daca doriti o compozitie mai moale, puneti doar galbenusul.

3Compozitia creata din carne se indeasa bine in ardeii pregatiti, fara a-i umple insa complet (tineti cont ca orezul se va mai umfla la fierbere si deasupra puneti un capacel din ce aveti prin frigider, poate fi o felie de rosie, eu de exemplu am pus feliute de morcov).

4Se aranjeaza ardeii intr-o cratita mai larga, se pune sucul de rosii, pasta de tomate, zaharul, sare, foile de dafin, cimbru si putin piper si se pun la fiert cam pentru 1 ora pe aragaz sau 1 ora si jumatate la cuptor. Pofta buna!

- Reclamă -
Articolul precedentDulceata de Visine
Articolul următorVinete Gratinate în Tigaie
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.