Rețeta de Salată de Roșii pot spune fără să exagerez că este vedeta verii, deoarece nu trece o zi fără să o prepar. Se consumă simplu, doar cu pâine și brânză (când e căldură mare merge de minune) sau lângă o tocăniță de carne sau orice altă mâncare la care se cere, e un deliciu culinar! Roșiile sunt alimente hrănitoare, bogate în vitaminele A, B, C și D. Deasemenea sunt legume bogate în săruri alcaline esențiale pentru a menține inima tânără și recomandarea medicilor este de a consuma zilnic roșii pentru sănătatea pielii și a inimii. O singura roșie pe zi consumată are proprietatea de a aduce organismului cantitatea necesară de vitamina C.

Salată de Roșii

5 from 1 vote
Course: Retete rapide, SalateCuisine: BulgareascaDifficulty: Usoara
Porții

5

porții
Timp pregătire

5

minutes
Timp preparare

5

minutes
Calorii / 100 g

50

cal
Gata în

10

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 5 roșii potrivite

  • 2 castraveți

  • 1 ceapă

  • ulei

  • oțet

  • sare

Mod de preparare

  • Roșiile se curăță, se îndepărtează codița și eventualele reziduuri și se spală. Castraveții la fel se curăță, se spală și se înlătură coaja. Ceapa o curățăm de coajă, o spălăm și o punem alături de celelalte verdețuri curățate.
  • Se așează în castronul de preparare roșiile tăiate, castraveții tăiați rondele și ceapa tăiată Julienne, se pune ulei, oțet și sare și se amestecă. Și cum mie îmi plac tare mult măslinele, am pus și măsline, vreo 5-6.
  • După gustul fiecăruia mai puteți pune chiar și 1 ardei tăiat fâșii lungi (dă un gust deosebit salatei). La servire, dacă vă place, puteți adăuga mărar tăiat mărunt și presărat deasupra, cine dorește chiar și putin usturoi tăiat mic.

Note bucătar

  • O altă variantă a salatei de roșii (mult mai simplă) este aceasta: roșiile curățate și spălate se taie rondele, se așează în castronul de servire și se condimentează cu sare și oregano. Stropite cu ulei de măsline sunt extrem de bune!
  • Aștept să-mi împărtășiți gândurile și părerile voastre în comentarii. Încearc-o și tu și dacă ți-a plăcut rețeta împărtășește-o și prietenilor tăi!
  • Poftă bună!
- Reclamă -
Articolul precedentCastraveti in Otet
Articolul următorVarza de Vara la Cuptor
blank
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.