Bună ziua dragii mei! Astăzi vă prezint rețeta unei prăjituri tare gustoasă și anume rețeta de Prăjitură Serena, preluată de la o bună prietenă de-a mea, ardeleancă, pe nume Ioana. Ne-am cunoscut cumva departe de casă, la muncă în țări străine. Mi-a plăcut mult, încă de la prima înghițitură, aromată, moale de se topește în gură. Mă duce cu gândul la diminețile frumoase de mai.

Prăjitură Serena

5 from 1 vote
Course: Desert, DulciuriCuisine: RomaneascaDifficulty: Medie
Porții

25

porții
Timp pregătire

40

minutes
Timp preparare

30

minutes
Timp la frigider

2

ore
Gata în

3

hours 

10

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • Foi
  • 6 ouă

  • 6 linguri făină

  • 6 linguri zahăr

  • 50 g unt

  • 1 esență de vanilie

  • 1 plic praf de copt

  • un praf de sare

  • coajă de la o lămâie

  • Cremă
  • 500 ml lapte

  • 4 linguri cu vârf zahăr (125 g)

  • 2 ouă

  • 50 g amidon de porumb sau făină

  • 125 g unt moale

  • 1 pliculeț zahăr vanilat

  • răzătura de la o lămâie

Mod de preparare

  • Se bat albușurile spumă cu un praf de sare. Gălbenușurile se freacă cu zahărul bine până se topește, își triplează volumul și devine ca o cremă groasă. Se amestecă cu o spatulă încetișor (să nu se lase) albușurile bătute cu crema de gălbenușuri. Se pune untul topit și răcit, se adaugă făina cernută cu praful de copt, esența de vanilie și coaja de lămâie. Se împarte aluatul în 4, 5 în funcție de dimensiunea tăvii pe care o aveți. Se coc foile una câte una în cuptorul preîncălzit la 170-180 de grade pentru aproximativ 15 minute.
  • Laptele, zahărul, făina și ouăle bătute se amestecă într-o cratiță care nu lipește (din teflon) și se pun la fiert la foc mic pentru 15 minute, timp în care se amestecă continuu. Se ia de pe foc și se lasă la răcit. După ce se răcește, se adaugă untul moale, zahărul vanilat și răzătura de la lămâie. Se amestecă cu telul până la omogenizare. Cantitățile acestei creme sunt suficiente pentru 4 foi de pandișpan.
  • Ungem fiecare foaie cu cremă, apoi așezăm o altă foaie deasupra. Pe ultima punem un pic de cremă cum am făcut eu astăzi, apoi am presărat câteva bombonele, sau putem face o glazură și să presărăm diverse ornamente dulci, ce se găsesc în orice supermarket.

Note bucătar

  • Foile se coc repede, de aceea trebuie urmărite să nu se ardă și în final să aibă o textură pufoasă.
  • Se lasă în frigider 2 ore înainte de a fi tăiată.
  • Poftă bună!
- Reclamă -
Articolul precedentPască cu Brânză de Vaci și Stafide
Articolul următorCiuperci Sote cu Smântână și Parmezan
blank
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.