Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Sos Grecesc Tzatziki, o rețetă care în ultimii ani a devenit din ce în ce mai populară în țara noastră! Răcoritor și gustos, merge perfect în zilele călduroase de vară alături de friptura sau grătarul preferat. Este un aperitiv grecesc folosit ca sos la mai multe tipuri de mâncăruri. Se prepară din iaurt mai gras cu usturoi, castraveți, sare, ulei de măsline, mărar, pătrunjel și zeamă de lămâie. Oricum ar fi servit, pe pâine, lipie sau alături de mâncărurile tradiționale grecești, este gustos, hrănitor și plin de vitamine. De ce m-am gândit eu să îl pregătesc? Ei bine, căldura foarte mare din ultima perioadă îți dă fel de fel de idei de răcorire!

Sos Grecesc Tzatziki

5.0 from 1 vote
Course: Retete rapide, SosuriCuisine: GreceascăDifficulty: Ușoară
Porții

4

porții
Timp pregătire

5

minutes
Timp preparare

25

minutes
Calorii / 100 g

76

cal
Gata în

30

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 3 castraveți potriviți

  • 500 g iaurt grecesc cu 10% grăsime

  • mărar

  • zeamă de lămâie

  • 2 căței de usturoi

  • 3 linguri ulei de măsline

  • sare

Mod de preparare

  • Începem prin a curăța toți castraveții de coajă. Când am terminat îi tăiem pe jumătate, apoi cu o linguriță îndepărtăm sâmburii.1 - Sos Grecesc Tzatziki
  • Dăm castraveții prin răzătoare până îi terminăm pe toți. După presărăm puțină sare și îi lăsăm deoparte pentru 3-4 minute, motivul fiind faptul că sarea scoate apa din castraveți! Când timpul a trecut, punem un șervet curat peste un bol mai mare și în el punem castraveții noștri. Strângem bine șervetul până scoatem tot lichidul din castraveți.2 - Sos Grecesc Tzatziki
  • Punem castravetele stors de apă într-un bol mai mare. Adăugăm iaurtul grecesc și cu o lingură le amestecăm. După punem usturoiul pisat, mărarul și le încorporăm și pe acestea. Nu uităm de zeama de lămâie, sfatul meu e să puneți prima dată doar 1 lingură și să gustați. Dacă vi se pare că e prea puțin, mai puneți 1 lingură și gustați din nou! Eu așa am făcut, iar la mine a fost nevoie doar de 2 linguri. La final condimentăm cu sare după gust și desigur adăugăm și uleiul și rețeta noastră de Sos Grecesc Tzatziki este gata!3 - Sos Grecesc Tzatziki

Video Rețetă

Note bucătar

  • Îndepărtăm sâmburii deoarece, la castraveți, apa se află în mare parte în sâmburi!
  • De regulă castraveții se dau prin răzătoarea mare, dar dacă nu vreți să-i simțiți în sos, se pot da și prin răzătoarea mică. Eu am ales să îi dau prin răzătoarea mare, mie îmi plac mai mult așa!
  • Dacă nu vă place, la final, puteți să nu puneți mărar, sosul este foarte bun și fără.
  • Stoarcem bine castravetele de zeamă, altfel sosul nostru va ieși apos.
  • Poftă mare la un sos grecesc autentic delicios!
- Reclamă -
Articolul precedentScalopină din Piept de Pui
Articolul următorRuladă din Omletă cu Cașcaval și Șuncă Presată
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.