- Reclamă -
Home Rețete cu carne Scalopină din Piept de Pui

Scalopină din Piept de Pui

774

Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Scalopină din Piept de Pui, o rețetă ușor de făcut, dar foarte delicioasă! Este frumos, este vară, anotimpul preferat al multora, dar din păcate în ultimii ani a devenit mult prea cald pentru a mai sta ore întregi în bucătărie pregătind mâncare. Și pentru că orice am face, noi gospodinele trebuie să pregătim ceva familiei noastre, așa că m-am tot gândit la rețete cât mai simple, cu timpi mici de preparare. Una dintre ele este chiar rețeta de azi, o scalopină delicioasă din piept de pui! Vă recomand, sau mai bine zis vă provoc să o preparați, garantat vă va ieși deosebit de gustoasă dacă veți respecta întocmai rețeta mea!

Scalopină din Piept de Pui

5 from 1 vote
Course: Pui, Rețete cu carneCuisine: ItalianăDifficulty: Ușoară
Porții

4

porții
Timp pregătire

15

minutes
Timp preparare

45

minutes
Calorii / 100 g

235

kcal
Gata în

1

hour 

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 kg 1 piept de pui feliat

  • 200 g 200 făină

  • 100 ml 100 ulei de măsline

  • 100 ml 100 vin alb

  • 50 g 50 unt

  • pătrunjel uscat

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Punem făina într-o farfurie plată mai mare. Dăm pieptul de pui prin făină până îl terminăm pe tot. Într-o tigaie pe foc punem uleiul de măsline. Adăugăm carnea de pui farinată și o lăsăm la prăjit pe o parte până prinde o culoare frumoasă, aurie. Când este gata o întoarcem și o lăsăm să se prăjească și pe partea cealaltă. Pieptul nostru de pui este prăjit frumos, așa că îl scoatem pe o farfurie. Repetăm același procedeu până îl prăjim pe tot.1 - Scalopină din Piept de Pui
  • După ce am prăjit toată carnea o punem înapoi în tigaie, în același ulei. Peste adăugăm vinul și o mai lăsăm la foc mic pentru încă 3 minute. Facem din untul nostru un bulgăraș trecându-l prin făină și îl adăugăm și pe acesta în tigaie alături de carne. Lăsăm totul la foc mic, scuturând tigaia din când în când și chiar mai putem lua o lingură de sos și să-l punem peste carne. Când scalopina este aproape gata adăugăm sare, piper și avem grijă să le mai întoarcem, pentru a se amesteca bine cu sosul. La final oprim focul, punem pătrunjelul uscat și rețeta noastră de Scalopină din Piept de Pui este gata!2 - Scalopină din Piept de Pui

Video Rețetă

Note bucătar

  • Punem untul dat prin făină pentru a obține un sos aromat și gustos.
  • Poftă mare la o scalopină din piept de pui delicioasă!
- Reclamă -