Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Scalopină din Piept de Pui, o rețetă ușor de făcut, dar foarte delicioasă! Este frumos, este vară, anotimpul preferat al multora, dar din păcate în ultimii ani a devenit mult prea cald pentru a mai sta ore întregi în bucătărie pregătind mâncare. Și pentru că orice am face, noi gospodinele trebuie să pregătim ceva familiei noastre, așa că m-am tot gândit la rețete cât mai simple, cu timpi mici de preparare. Una dintre ele este chiar rețeta de azi, o scalopină delicioasă din piept de pui! Vă recomand, sau mai bine zis vă provoc să o preparați, garantat vă va ieși deosebit de gustoasă dacă veți respecta întocmai rețeta mea!

Scalopină din Piept de Pui

5.0 from 1 vote
Course: Pui, Rețete cu carneCuisine: ItalianăDifficulty: Ușoară
Porții

4

porții
Timp pregătire

15

minutes
Timp preparare

45

minutes
Calorii / 100 g

235

kcal
Gata în

1

hour 

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 kg piept de pui feliat

  • 200 g făină

  • 100 ml ulei de măsline

  • 100 ml vin alb

  • 50 g unt

  • pătrunjel uscat

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Punem făina într-o farfurie plată mai mare. Dăm pieptul de pui prin făină până îl terminăm pe tot. Într-o tigaie pe foc punem uleiul de măsline. Adăugăm carnea de pui farinată și o lăsăm la prăjit pe o parte până prinde o culoare frumoasă, aurie. Când este gata o întoarcem și o lăsăm să se prăjească și pe partea cealaltă. Pieptul nostru de pui este prăjit frumos, așa că îl scoatem pe o farfurie. Repetăm același procedeu până îl prăjim pe tot.1 - Scalopină din Piept de Pui
  • După ce am prăjit toată carnea o punem înapoi în tigaie, în același ulei. Peste adăugăm vinul și o mai lăsăm la foc mic pentru încă 3 minute. Facem din untul nostru un bulgăraș trecându-l prin făină și îl adăugăm și pe acesta în tigaie alături de carne. Lăsăm totul la foc mic, scuturând tigaia din când în când și chiar mai putem lua o lingură de sos și să-l punem peste carne. Când scalopina este aproape gata adăugăm sare, piper și avem grijă să le mai întoarcem, pentru a se amesteca bine cu sosul. La final oprim focul, punem pătrunjelul uscat și rețeta noastră de Scalopină din Piept de Pui este gata!2 - Scalopină din Piept de Pui

Video Rețetă

Note bucătar

  • Punem untul dat prin făină pentru a obține un sos aromat și gustos.
  • Poftă mare la o scalopină din piept de pui delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentCartofi Prăjiți la Tigaie cu Cârnăciori și Bacon
Articolul următorSos Grecesc Tzatziki
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.