Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Turte Umplute cu Brânză și Cașcaval, o rețetă gustoasă și foarte iubită de cei mai mulți dintre noi! Cui nu-i plac, aceste produse tradiționale românești, făcute cu drag de mamele și bunicile noastre. Îmi aduc aminte că în vacanțele petrecute mereu la bunici la țară, seara, după o zi de joacă și alergătură, ne așteptau aburinde într-un castron, acoperite cu grijă de prosoape tradiționale. De cele mai multe ori aceste turte se pregăteau simple, fără umplutură, doar aluat în tigaie sau pe plita cu lemne, așa cum le făcea soacra mea. Fiul meu și astăzi își amintește de aceste “turte” și uneori îmi cere să le prepar. Rețeta de astăzi este cea doar cu brânză și cașcaval, dar ele se pot face, în funcție de sezon, cu ceapă verde, cu mărar, după gustul fiecăruia.

Turte Umplute cu Brânză și Cașcaval

5.0 from 1 vote
Course: Făinoase, PlăcinteCuisine: RomâneascăDifficulty: Medie
Porții

7

porții
Timp pregătire

15

minutes
Timp preparare

1

hour 

45

minutes
Calorii / 100 g

250

kcal
Timp la crescut

1

oră
Gata în

2

hours 

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 kg făină

  • 400 g brânză sărată

  • 400 g cașcaval

  • 2 lingurițe zahăr

  • 2 lingurițe sare

  • 100 ml ulei

  • 500 ml apă

  • 2 pliculețe drojdie uscată

Mod de preparare

  • Într-un bol de plastic mai mare punem făina, cernută chiar și de 2 ori. Adăugăm zahărul, cele 2 pliculețe de drojdie uscată și cu o lingură, le încorporăm. Facem o groapă într-o parte și punem sarea, apoi o acoperim. După, facem o groapă pe mijloc de data asta și începem să turnăm apa, puțin câte puțin, în timp ce amestecăm cu lingura. După ce am pus cam jumătate din cantitatea de apă, adăugăm și uleiul, la fel amestecând continuu. Apoi punem și restul de apă, până o terminăm. Când aluatul începe să se închege, îl vom frământa cu mâna, pentru a încorpora mai bine făina din bol. Aluatul este încă moale așa că pregătim masa de lucru cu puțină făină. Îl scoatem din bol, presărăm puțină făină și deasupra și începem să îl frământăm pentru încă 5-10 minute. Aluatul este gata, ne dăm seama de acest lucru când mâinile nu se mai lipesc de el. Ungem un bol cu ulei și îl punem înăuntru. Îl acoperim cu o folie de plastic, dar și cu un șervet și îl lăsăm la crescut pentru 1 oră.1 - Turte Umplute cu Brânză și Cașcaval
  • Dăm brânza printr-o răzătoare cu ochiuri mari. O punem într-un bol mai mare și facem același lucru și cu cașcavalul. Când am terminat, îl punem și pe acesta în bolul unde am pus brânza și le amestecăm.2 - Turte Umplute cu Brânză și Cașcaval
  • Aluatul nostru a crescut foarte frumos! Dăm masa de lucru cu făină, îl scoatem din bolul unde a stat și începem să îl mai frământăm puțin. Îl pregătim sub formă de sul, apoi îl tăiem în 2 bucăți. Fiecare bucată o formăm iar ca pe un sul și o tăiem astfel încât să ne iasă cam 7 bucăți egale de aluat. Când am terminat, le dăm forma de biluțe cu mâna. Așezăm prima biluță de aluat pe masa de lucru și restul le punem într-o farfurie pe care o acoperim cu o folie alimentară. Deasupra turnăm puțină făină și cu ajutorul unui sucitor, o nivelăm până ajunge aproape de dimensiunea tigăii în care o vom coace. Peste, punem compoziția de brânză și cașcaval și o închidem, așa cum se face la poale-n brâu, ca pe un plic. Folosind din nou sucitorul, o nivelăm iar de aceeași dimensiune. Când este gata, o dăm deoparte și le pregătim și pe restul în același fel.3 - Turte Umplute cu Brânză și Cașcaval
  • Ungem tigaia bine cu unt. Dăm drumul la foc și când untul s-a topit, punem turta noastră. O lăsăm să se facă pe o parte și apoi o întoarcem și pe partea cealaltă. O lăsăm până se coace și acolo, iar când este gata, dăm focul la mic și o scoatem pe o farfurie. Repetăm același procedeu până le pregătim pe toate. La final le ungem cu puțin unt deasupra și rețeta noastră de Turte Umplute cu Brânză și Cașcaval este gata!4 - Turte Umplute cu Brânză și Cașcaval

Note bucătar

  • După ce am pus drojdia, se poate lăsa totul 5 minute, așa se activează.
  • La aluat, în loc de apă se poate pune jumătate apă, jumătate lapte.
  • Eu pun uleiul la frământat și aluatul iese la fel de bun, dar alte persoane îl pun la sfârșit, fiecare face cum dorește.
  • În compoziția de brânză cu cașcaval puteți să puneți și 1 ou sau 2, fiecare cum îi place!
  • Când turta este făcută pe o parte veți observa cum începe să se umfle aluatul.
  • Poftă mare la turte cu brânză și cașcaval delicioase!
- Reclamă -
Articolul precedentPui Întreg cu Cartofi la Cuptor
Articolul următorTartă Pufoasă cu Cremă de Ciocolată și Fructe de Pădure
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.