Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Turte Umplute cu Brânză și Cașcaval, o rețetă gustoasă și foarte iubită de cei mai mulți dintre noi! Cui nu-i plac, aceste produse tradiționale românești, făcute cu drag de mamele și bunicile noastre. Îmi aduc aminte că în vacanțele petrecute mereu la bunici la țară, seara, după o zi de joacă și alergătură, ne așteptau aburinde într-un castron, acoperite cu grijă de prosoape tradiționale. De cele mai multe ori aceste turte se pregăteau simple, fără umplutură, doar aluat în tigaie sau pe plita cu lemne, așa cum le făcea soacra mea. Fiul meu și astăzi își amintește de aceste “turte” și uneori îmi cere să le prepar. Rețeta de astăzi este cea doar cu brânză și cașcaval, dar ele se pot face, în funcție de sezon, cu ceapă verde, cu mărar, după gustul fiecăruia.
- Reclamă -