Bună ziua dragii mei! Astăzi vă voi prezenta rețeta de Pui Întreg cu Cartofi la Cuptor, o rețetă extrem de gustoasă și spun asta fără să exagerez. Familia și prietenii mei sunt foarte încântați de ea și îmi cer să o pregătesc ori de câte ori se poate! Știu că, timpul de marinare al puiului este îndelungat, iar perioada de minim 4 ore în care trebuie să îl lăsăm la scurs este lungă, dar vă spun merită efortul! Lăsăm puiul atât de mult în saramură pentru un gust deosebit, deoarece așa, carnea va trage doar câtă sare are nevoie și gustul va fi de neegalat! Vă provoc să încercați această rețetă și vă asigur că veți obține un pui rumenit și foarte gustos!

Pui Întreg cu Cartofi la Cuptor

5.0 from 1 vote
Course: Pui, Rețete cu carneCuisine: MondialăDifficulty: Ușoară
Porții

4

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

1

hour 

30

minutes
Calorii / 100 g

213

kcal
Timp în saramură

24

ore
Gata în

1

hour 

40

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 pui întreg

  • 1 kg cartofi curățați

  • 100 ml ulei de măsline

  • ierburi italiene

  • 15 căței de usturoi

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Pregătim saramura și anume la 1 litru de apă punem 30 grame de sare. Amestecăm până se dizolvă toată sarea. Punem puiul într-o pungă de plastic mai mare, apoi peste el turnăm saramura. Când am terminat, închidem punga la gură cu un clește și îl lăsăm să stea pentru 24 de ore. Când timpul a trecut, desfacem cleștele cu care am strâns punga, scoatem puiul și îl punem pe un grătar la scurs. Îl lăsăm la scurs pentru minim 4 ore.1 - Pui Întreg cu Cartofi la Cuptor
  • Tăiem cartofii în bucăți de dimensiune medie. Pregătim o tavă de cuptor și în ea punem uleiul, dar și 3-4 căței de usturoi tăiat mărunt. Apoi adăugăm cartofii pe margine, iar pe centru punem un grătărel pe care vom așeza puiul. Nu uităm să condimentăm cartofii cu sare și piper! Puiul nostru s-a uscat așa că îl vom pune și pe el în tavă. Usturoiul care ne-a mai rămas îl băgăm în interiorul puiului, apoi punem și restul de cartofi în tavă. Îi condimentăm și pe aceștia cu sare, piper și ierburi italiene. Îl băgăm la cuptorul preîncălzit pentru 1 oră la 200 de grade. Când este gata, îl scoatem din cuptor, îl ungem cu ulei din tavă și rețeta noastră de Pui Întreg cu Cartofi la Cuptor este gata!2 - Pui Întreg cu Cartofi la Cuptor

Video Rețetă

Note bucătar

  • Noi am pregătit doar 1 litru de saramură, dacă e cazul mai facem.
  • Folosim un pui întreg din comerț și dacă e nevoie îl mai pârlim la flacăra aragazului.
  • Important este să stea tot puiul în saramură, așa că dacă mai e nevoie mai pregătim 1 litru.
  • Punem grătărelul deoarece în acest mod căldura va pătrunde puiul și pe dedesubt.
  • Eu am ales, pe lângă sare și piper, să mai condimentez cartofii și cu un mix de ierburi italiene.
  • Dacă pregătim un pui cumpărat din supermarket, timpul de coacere este de 1 oră, iar dacă pregătim un pui de curte, de la țară, timpul poate varia între 1 oră și jumătate și 2 ore.
  • Poftă mare la un pui întreg la cuptor delicios!
- Reclamă -
Articolul precedentCremă de Ciocolată Albă cu Lapte și Ouă
Articolul următorTurte Umplute cu Brânză și Cașcaval
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.