Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Tartă Pufoasă cu Cremă de Ciocolată și Fructe de Pădure, o rețetă pe cât de frumoasă pe atât de gustoasă! Vă garantez că toată lumea va rămâne impresionată de acest tip de tartă, mai ales iubitorii de ciocolată! Crema delicioasă, fructele gustoase și blatul pufos vor da o explozie de gusturi întâlnite rar în prăjiturile de azi.
Tartă Pufoasă cu Cremă de Ciocolată și Fructe de Pădure
Course: Desert, Dulciuri, Rețete cu fructeCuisine: Vest EuropeanăDifficulty: Medie
Porții
8
porțiiTimp pregătire
30
minutesTimp preparare
2
hours20
minutesCalorii / 100 g
219
kcalGata în
2
hours50
minutesPentru această rețetă, avem nevoie de:
Ingrediente
- Blat
100 g făină
3 ouă
100 g ciocolată
100 g unt
150 g zahăr
1 esență de vanilie
8 g praf de copt
- Sirop
300 ml apă
200 g zahăr
1 esență de rom
- Cremă
200 g ciocolată
200 ml frișcă lichidă
- Decor
zmeură
afine
coacăze
Mod de preparare
- Începem prin a pregăti siropul. Într-o oală mai mică pe foc turnăm apa. După punem zahărul și le amestecăm până ce acesta se topește. Lăsăm să fiarbă până ce dă în clocot, apoi oprim focul și punem esența de rom. Continuăm amestecarea încă puțin și când am terminat îl luăm de pe foc și îl lăsăm la răcit. Pentru cremă începem prin a pune la încălzit frișca lichidă. Cât timp se încălzește, tăiem ciocolata în bucățele cât se poate de mici. Când frișca este aproape de fierbere, o turnăm puțin câte puțin peste ciocolată și le amestecăm delicat până ce totul devine ca o cremă. O lăsăm și pe aceasta la răcit.
- Topim ciocolata pe aragaz punând-o într-un bol pe care la rândul lui îl punem într-o crăticioară cu apă. Când este gata, o punem pe masa de lucru și o amestecăm cu untul, punându-l pe acesta din urmă treptat, până îl terminăm. Într-un bol de plastic mai mare punem ouăle și începem să le mixăm. Apoi adăugăm zahărul, puțin câte puțin, în timp ce continuăm mixarea. Când zahărul s-a încorporat și compoziția își dublează volumul, punem și esența de vanilie. Mixăm totul bine pentru încă 20 de secunde. Când am terminat adăugăm ciocolata topită pe care o amestecăm cu blatul, folosind ori mixerul ori o spatulă de plastic. După cernem făina și praful de copt și le punem și pe acestea în blat. Cu aceeași spatulă amestecăm până ce totul se încorporează. Turnăm aluatul nostru într-o tavă de copt cu fund înalt, tapetată cu făină și o băgăm în cuptorul preîncălzit pentru 25-30 de minute la 180 de grade. Când este gata îl scoatem pe un platou, dar atenție îl scoatem invers, cu partea de jos deasupra! Îl lăsăm și pe acesta la răcit.
- Însiropăm blatul cu siropul pregătit mai devreme. Peste adăugăm crema de ciocolată și o întindem pe toată suprafața lui. Când am terminat îl decorăm cu zmeură, afine și bobițe de coacăze, noi am ales doar pe margine, sub formă de coroniță și rețeta noastră de Tartă Pufoasă cu Cremă de Ciocolată și Fructe de Pădure este gata!
Video Rețetă
Note bucătar
- Tava de copt cu fund înalt se găsește în magazinele cu produse pentru casă sau mai nou în magazinele chinezești.
- Dacă nu doriți să faceți dumneavoastră crema de ciocolată puteți folosi orice tip de cremă din comerț.
- Ca și la alte rețete de blat, compoziția se bate măcar 10 minute. Ea este gata atunci când “scrie”.
- Însiropăm blatul după gustul fiecăruia, mai mult sau mai puțin.
- O altă idee de ornat, în loc de fructe puteți pune deasupra alune măcinate mărunt.
- Poftă mare la o tartă cu cremă de ciocolată și fructe delicioasă!
- Reclamă -