Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Ciorbă de Fasole, una din rețetele pe care le-am învățat de la mama mea, o mâncare tradițională românească pe care o servim cel mai adesea în zilele de post, dar și nu numai! Îmi amintesc cu drag că ea o pregătea des și la fel fac și eu întrucât fasolea oferă beneficii multiple organismului uman, este bogată în antioxidanți, proteine și fibre. Ciorba de fasole se poate prepara și cu un ciolan afumat de porc, curcan sau chiar costiță afumată, dar eu o prefer pe cea doar cu legume!

Ciorbă de Fasole

5.0 from 2 votes
Course: Ciorbă, CiorbeCuisine: RomâneascăDifficulty: Ușoară
Porții

12

porții
Timp pregătire

25

minutes
Timp preparare

1

hour 

5

minutes
Calorii / 100 g

56

cal
Gata în

1

hour 

30

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 rădăcină de pătrunjel

  • 800 g fasole fiartă

  • 2 ardei tăiați

  • 1 morcov

  • 2 cepe tăiate

  • 50 ml ulei

  • 1 legătură leuștean tocat

  • 1 legătură pătrunjel tocat

  • 300 ml borș

  • 200 ml suc de roșii

  • 1 crenguță cimbru uscat

  • sare

Mod de preparare

  • Punem 3 litri de apă într-o oală pe foc. Apoi punem ceapa și ardeiul, eu astăzi am folosit atât ardei roșu, dar și unul galben. Continuăm cu morcovul și rădăcina de pătrunjel, pe care le vom lăsa la fiert timp de 30 de minute. Cu 10 minute înainte să fie fierte legumele, adăugăm sucul de roșii și îl încorporăm și pe acesta.1 - Ciorbă de Fasole
  • Când legumele au fiert condimentăm cu sare și adăugăm borșul. Lăsăm să dea un clocot apoi punem uleiul, acesta se pune pentru un gust mai bun. Apoi punem crenguța de cimbru, dăm focul la mic și peste adăugăm fasolea pe care o vom lăsa doar un clocot pentru că este deja fiartă. La final presărăm pătrunjelul și leușteanul tocat, amestecăm și oprim focul. și rețeta noastră de Ciorbă de Fasole este gata!2 - Ciorbă de Fasole

Video Rețetă

Note bucătar

  • În timpul fierberii controlăm, luăm capacul și amestecăm din când în când legumele cu o lingură de lemn.
  • Poftă mare la o ciorbă de fasole delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentGogoși Pufoase de Casă
Articolul următorCiuperci Umplute cu Carne Tocata in Sos de Rosii
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.