Una din rețetele pe care le-am învățat de la mama mea este rețeta de Ciorbă de Fasole Albă, o mâncare tradițională românească pe care o servim cel mai adesea în zilele de post, dar și nu numai. Îmi amintesc cu drag că ea o pregătea des și la fel fac și eu întrucât fasolea oferă beneficii multiple organismului uman (este bogată în antioxidanți, proteine și fibre). Ciorba de fasole se poate prepara și cu un ciolan afumat de porc, curcan sau chiar costiță afumată, dar eu o prefer doar cu legume.

Ciorbă de Fasole Albă

5 from 1 vote
Course: Ciorba, CiorbeCuisine: RomaneascaDifficulty: Usoara
Porții

15

porții
Timp pregătire

25

minutes
Timp preparare

1

hour 
Calorii / 100 g

56

cal
Timp la umflat

12

ore
Gata în

1

hour 

25

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 2,5 l apă

  • 500 g fasole

  • 200 g morcovi

  • 100 g țelină

  • 100 g păstârnac

  • 2 cepe

  • 1 ardei

  • 300 g bulion

  • 3-4 linguri ulei

  • 300 g borș

  • 1 legătură pătrunjel

  • 1 legătură leuștean

  • 1 crenguță cimbru

  • sare

Mod de preparare

  • Fasolea se alege de corpurile străine, se spală bine în 2-3 ape și se pune cu apă călduță la umflat pentru 12 ore. Apoi se aruncă apa și se pune fasolea într-o oală cu apă fierbinte la fiert. După 5 minute se aruncă apa și se pune din nou la fiert în 2 litri de apă caldă.
  • Se spală, se curăță și se taie mărunt legumele sau se dau prin răzătoare. Ceapa se taie mărunt. Când fasolea este aproape fiartă, se adaugă legumele și se lasă să mai fiarbă 20-30 de minute.
  • Borșul se pune cu cimbrul să se încălzească bine, apoi se strecoară și se toarnă în oala cu legume și fasole. Pasta de tomate se diluează cu apă și se adaugă în vasul cu fasole unde punem și uleiul după care amestecam compoziția. Se mai fierbe 10 minute, se adaugă verdeața tăiată mărunt (pătrunjelul și leușteanul) și se controlează gustul de sare.

Note bucătar

  • Cam asta e rețeta, e tare gustoasă, bună când aveți poftă de o ciorbă numai cu zarzavat și neapărat trebuie să o savurați cu o ceapă curățată și tăiată bucăți potrivite.
  • Poftă bună!
- Reclamă -
Articolul precedentGogoși Pufoase de Casă
Articolul următorCiuperci Umplute cu Carne Tocata in Sos de Rosii
blank
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.