Timp de preparare: 20 min
Timp de coacere: 40 min
Gata in: 1 hr

Buna ziua dragii mei! Astazi m-am gandit la o reteta mai putin cunoscuta, dar foarte gustoasa si va promit ca daca o veti face cel putin o data, familia voastra cu siguranta vă va cere sa o mai faceti din nou. Este o reteta relativ simpla de preparat, eu m-am gandit sa o fac cu carne acum, dar se poate prepara si fara, respectiv se pot umple cu ciupercile cu cascaval, branza, bacon, legume sau alte ingrediente. Am folosit ciuperci albe numite champignon, dar sunt bune si cele brune desi au o aroma mai intensa. Eu am gasit la supermarket cutie mare de 1 kg si le-am ales pe cele mai mari.

Ingrediente pentru umplutura ciupercilor

  • 1 kg ciuperci champignon
  • 700 g carne tocata
  • 2-3 linguri pesmet
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 ou
  • 1 legatura patrunjel
  • sare, piper
  • cimbru

Ingrediente pentru sosul de rosii

  • 700 g suc de rosii
  • 50 ml vin alb
  • 2-3 catei de usturoi
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1 legatura patrunjel
  • sare, piper
  • putin busuioc

Mod de preparare

1Se curata si se spala ciupercile cu apa rece, se pun la scurs, se scot piciorusele cu un cutit (incetisor, palaria sa ramana intreaga) si se da un praf de sare.

2In carnea tocata punem oul, patrunjelul spalat si tocat marunt, usturoiul maruntit (eu am pus usturoi verde astazi), piciorusele tocate fin si cimbrul. Amestecam bine, potrivim gustul de sare si piper si incepem sa umplem ciupercile. Daca umplutura ni se pare moale, punem putin pesmet.

3Odata umplute (cu mot), le asezam intr-o tava, adaugam sosul de rosii, pasta de tomate, vinul si usturoiul maruntit. Se coc 40 de minute in cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade. Cu 5 minute inainte adaugam patrunjelul tocat si un pic de busuioc.

4O alta varianta ar fi sa le asezam intr-o tigaie de teflon mai adanca, sa punem ingredientele pentu sos peste ele si le putem coace si la flacara aragazului, pana sosul ajunge la consistenta dorita de noi (cam 40-50 de minute). La final punem patrunjelul tocat fin si eu ii mai pun si putin busuioc pentru ca ii da un gust aparte. Pofta buna!

- Reclamă -
Articolul precedentCiorbă de Fasole
Articolul următorLasagna Bolognese cu Sos Ragù și Bechamel
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.