Bună ziua dragii mei! Astăzi vă prezint rețeta de Gogoși Pufoase de Casă, o rețetă ce nu am mai făcut-o de mult, pentru că fie vorba între noi, sunt o bombă calorică! Totuși au ieșit foarte bune, de nu vă mai zic! Gogoșile, pe bună dreptate, reprezintă unul dintre deserturile copilăriei oricui și nu cred că există cineva care să nu le iubească! Le făcea bunica mea, mama mea si cu drag le fac si eu. Fiecare gospodină are propria ei rețetă, deoarece gogoșile se pot prepara într-o multitudine de variante: simple, umplute cu cremă, marmeladă sau dulceață și chiar și cu glazură pe deasupra! Mie îmi plac mai tradiționale totuși, așa cum se făceau altădată.

Gogoși Pufoase de Casă

5 from 1 vote
Course: Aluaturi dulci, Desert, Dulciuri, FainoaseCuisine: RomâneascăDifficulty: Medie
Porții (bucăți)

20

porții
Timp pregătire

15

minutes
Timp preparare

1

hour 

35

minutes
Calorii / 100 g

426

cal
Gata în

1

hour 

50

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 500 g făină

  • 200 ml lapte

  • 5 linguri zahăr

  • 25 g drojdie proaspătă

  • 2 pliculețe zahăr vanilat

  • 2 ouă

  • un praf de sare

  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

  • Amestecăm laptele cu zahărul cu ajutorul unei linguri, având grijă să dizolvăm bine zahărul. După, îl punem la încălzit pe aragaz. Într-o farfurie punem 2 linguri de făină, drojdia sfărâmată și 3 linguri de lapte călduț. Amestecăm bine totul, până ce compoziția prinde o consistență mai groasă.1 - Gogoși Pufoase de Casă
  • Batem cele 2 ouă cu puțină sare. Când maiaua este gata, o turnăm în bolul de plastic cu făină, unde vom pregăti aluatul. Punem ouăle bătute și cele 2 pliculețe de zahăr vanilat. Apoi, adăugăm laptele, puțin câte puțin, în timp ce amestecăm. Când aluatul începe să se formeze, îl scoatem pe masa de lucru ce am dat-o în prealabil cu făină și îl frământam manual timp de 5 minute. La final, îl punem într-un bol și îl lăsăm la crescut timp de 1 oră sau până când își dublează volumul.2 - Gogoși Pufoase de Casă
  • Aluatul nostru a crescut foarte frumos! Îl scoatem din bol pe masa de lucru și presărăm peste el puțină făină. Cu ajutorul unui sucitor, îl întindem într-o foaie de aluat de grosime 1-2 cm. Folosind o cană dată cu gura prin făină, îl porționăm pentru a forma gogoșile. Până să le punem la prăjit, le lăsăm să mai crească, pe masa de lucru, încă 30 de minute.3 - Gogoși Pufoase de Casă
  • Într-o tigaie punem uleiul la încins. Este foarte important să fie încins bine! Adăugăm gogoșile, una câte una. Când acestea prin o culoare maronie, le întoarcem și le prăjim și pe cealaltă parte. Le scoatem pe o farfurie pe care am pus hârtie absorbantă. La final, le pudrăm cu zahăr vanilat și rețeta noastră de Gogoși Pufoase de Casă este gata!4 - Gogoși Pufoase de Casă

Video Rețetă

Note bucătar

  • Dacă compoziția este prea groasă, puteți să mai puneți puțin lapte.
  • Resturile de aluat le putem folosi pentru a face gogoși răsucite sau orice alta forma vreți dumneavoastră!
  • Poftă mare la gogoși delicioase!
- Reclamă -
Articolul precedentFasole cu Cârnați
Articolul următorCiorbă de Fasole Albă
blank
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.