Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Fasole cu Cârnați, o rețetă simplă și gustoasă pregătită cu sos de roșii aromat și care, dacă mă gândesc bine, este una dintre cele mai iubite rețete tradiționale românești! Întotdeauna de 1 decembrie, când este ziua națională a României, printre festivitățile specifice ce au loc, se servește și acest fel de mâncare. Fasolea este o legumă foarte hrănitoare, deoarece este bogată în proteine, amidon, zaharuri și vitamina C. Această rețetă de fasole se poate prepara desigur și cu ciolan afumat, costiță afumată, piept de porc afumat și cam orice fel de afumătură, dar despre aceste rețete vom vorbi cu altă ocazie!

Fasole cu Cârnați

5.0 from 1 vote
Course: Porc, Rețete cu carneCuisine: RomâneascăDifficulty: Medie
Porții

8

porții
Timp pregătire

20

minutes
Timp preparare

1

hour 

20

minutes
Calorii / 100 g

116

cal
Gata în

1

hour 

40

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 400 g fasole albă conservă

  • 400 g cârnați

  • 300 ml sos de roșii

  • 2 cepe

  • 3 lingurițe pătrunjel uscat

  • 3 lingurițe cimbru uscat

  • 40 ml ulei

  • 100 g morcovi baby

  • sare

  • piper

  • 1 foaie de dafin

Mod de preparare

  • Punem uleiul într-o tigaie pe aragaz și dăm drumul la foc. Tăiem cârnații în bucăți potrivite și îi punem la prăjit. Când au început să se facă pe o parte, îi întoarcem cu o furculiță. Îi lăsăm să se facă și pe partea cealaltă. Cârnații s-au prăjit, așa că îi scoatem pe o farfurie. În uleiul în care am pregătit cârnații punem ceapa pe care am tocat-o în prealabil. O lăsăm la prăjit aproximativ 5 minute, la foc mediu sau până devine sticloasă. O mai amestecăm din când în când și dacă e nevoie, puteți să mai adăugați ulei. Când ceapa este gata, adăugăm morcovii baby și îi lăsăm și pe aceștia la călit cam 2-3 minute.1 - Fasole cu Cârnați
  • Punem cârnații pe care i-am prăjit mai devreme în tigaia unde am pregătit ceapa și morcovul. Amestecăm totul, apoi peste turnăm sosul de roșii. Dăm focul la mare, punem un capac și lăsăm la fiert între 10 și 20 de minute, dar atenție, la foc potrivit! Timpul a trecut, așa că luam capacul, amestecăm și condimentăm cu sare, piper, dar și cu o foaie de dafin, pentru gust. Adăugăm fasolea și pentru că noi am folosit fasole din conservă care este deja fiartă, nu trebuie decât să-i dăm un singur clocot. Gustăm de sare și verificăm sosul, acesta trebuie să fie puțin lichid. La final condimentăm cu cimbru, pătrunjel uscat și rețeta noastră de Fasole cu Cârnați este gata!2 - Fasole cu Cârnați

Video Rețetă

Note bucătar

  • Pentru ca toate ingredientele să fiarbă bine, dacă mai e nevoie mai punem puțină apă.
  • Folosim fasole din conservă deja fiartă pentru că scurtăm timpul de preparare considerabil!
  • Puteți să faceți fasolea mai mult sau mai puțin lichidă, după preferințe!
  • Poftă mare la o fasole cu cârnați delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentFicăței la Tigaie cu Vin
Articolul următorGogoși Pufoase de Casă
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.