Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Blat Pufos pentru Tort, una din cele mai cunoscute rețete de blat de tort din România. Pare dificil de realizat și multe dintre gospodinele noastre îl cumpără, dar eu vă garantez că dacă veți ține cont de câteva sfaturi pe care vi le voi dezvălui în această rețetă, veți reuși să obțineți un blat foarte bine crescut și numai bun de umplut cu cremele dumneavoastră preferate!

Blat Pufos pentru Tort

5.0 from 1 vote
Course: Aluaturi dulci, FăinoaseCuisine: GreceascăDifficulty: Medie
Porții

12

porții
Timp pregătire

5

minutes
Timp preparare

1

hour 

25

minutes
Calorii / 100 g

235

kcal
Gata în

1

hour 

30

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 6 ouă

  • 200 g făină

  • 200 g zahăr

  • 1 esență de vanilie

  • sare

Mod de preparare

  • Începem prin a cerne făina. Într-un bol mai mare punem cele 6 ouă, sare și începem să le mixăm. Apoi adăugăm cele 200 de grame de zahăr, treptat, în timp ce continuăm mixarea. Nu uităm de esența de vanilie, aceasta îi va da blatului un gust mai aromat! Pentru reușita blatului nostru, batem totul cu mixerul timp de 15 minute.1 - Blat Pufos pentru Tort
  • Adăugăm făina cernută peste aluatul de blat, treptat și cu o spatulă o amestecăm prin mișcări largi, de sus în jos. Ungem cu unt o tavă de copt cu inel. Peste punem hârtie de copt, pe care avem grijă să o decupăm înainte în forma tăvii. O ungem și pe aceasta cu unt. Turnăm aluatul în tavă, îl nivelăm puțin, apoi îl punem la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute la 180 de grade. Când este gata îl scoatem și îl punem pe un grătar. Facem acest lucru pentru ca acesta să își piardă umiditatea mai repede. Îl lăsăm să se răcească bine și rețeta noastră de Blat Pufos pentru Tort este gata!2 - Blat Pufos pentru Tort

Video Rețetă

Note bucătar

  • Făina este important să o cernem deoarece blatul va ieși mai pufos.
  • Când aluatul “scrie”, înseamnă că e bătut bine!
  • Dacă este posibil, cerneți făina măcar de 2 ori.
  • Tava trebuie să fie bine unsă cu unt sau ulei și pe fund musai trebuie să punem un disc de hârtie de copt. Din propria experiență vă spun că pentru un tort de 8-10 persoane, tava de copt trebuie să fie de 20-22 cm.
  • Poftă mare la un blat pufos de tort delicios!
- Reclamă -
Articolul precedentTort cu Cremă de Ciocolată Albă și Fulgi de Ciocolată
Articolul următorCremă de Ciocolată Albă cu Lapte și Ouă
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.